Sterling: Harcolni fogok, még akkor is, ha ez szó szerint az akaratom ellenére történik

Vajon erre mit reagál majd a UFC vezetője, Dana White?


Aljamain Sterling nem akart olyan gyorsan visszatérni máris a UFC 292-re. Ha ez eddig nem volt egyértelmű, most már biztosan az.

Sterling az augusztus 19-i főmérkőzésen Sean O'Malley ellen védi meg a harmatsúlyú bajnoki címét a bostoni TD Gardenben. "The Funkmaster" több időt szeretett volna hagyni a felépülésére, miután májusban a UFC 288-on Henry Cejudo ellen ötmenetes csatában megvédte az övét, de három hónappal később felajánlották neki, hogy O'Malley ellen küzdjön.

„Az emberek nem értik, hogy valójában mennyi időt fektettem ebbe a sportba. Néha egy kicsit ki lehet égni. Mentálisan sokat kivehet ez az egész belőled. A Henry elleni mecccs után annyi mindent elterveztem, csak ki akartam magam pihenni és nem gondolni a harcra, mert annyi mindent teszek azért, hogy eljussak a meccsig és felkészüljek, hogy mentálisan készen álljak. Ezt egyszerűen kirántották a lábam alól. Most úgy vagyok vele, hogy 'Oké, megint nem fogjátok velem ezt csinálni, ti rohadékok’. Harcolni fogok, még akkor is, ha ez szó szerint az akaratom ellenére történik. Az emberek mondhatnak bármit - ha Dana (White) és Hunter (Campbell) hallaná ezt, azt mondanák, hogy "Nem kényszerítjük semmire.". Legyünk őszinték, tesó. Ugyan már, haver. Valahogy így van ez pedig. Nevezzük a dolgokat nevén” - mondta Sterling a podcastjában.

Sterling hamarabb harcol, mint szeretné. A 33 éves bajnok a címvédés során nyak- és bicepszsérülésekkel küzdött, és azt mondta, hogy nem lesz teljesen egészséges az O'Malley elleni negyedik címvédésére.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Cooper Neill/Zuffa LLC via Getty Images

Videók