Poirier: ha McGregor tesztelés nélkül tér vissza a UFC-be, viccet csinálnak az USADA-ból

Dustin Poirier szerint, ha Conor McGregor lebukna szteroidok használatáért bemocskolná az örökségét.


Dustin Poirier úgy gondolja, hogy az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) nevetségessé tenné magát, ha Conor McGregort nem kényszerítenék megfelelő eljárásokra a UFC-s visszatérése előtt.

McGregor állítása szerint decemberben Michael Chandler ellen fog küzdeni, de még nem lépett be újra az USADA tesztelési medencéjébe. A "The Ultimate Fighter 31" edzői közötti küzdelemre csak akkor kerülhet sor a december 16-án Las Vegasban megrendezésre kerülő UFC 296-on, ha McGregor felmentést kap. Ha betartja a szokásos protokollt, McGregornak hat hónapon belül két tiszta tesztet kell benyújtania, ami azt jelenti, hogy 2024-ig nem küzdhetne.

McGregor menedzsere, Audie Attar nemrég az MMA Junkie-nak elmondta, hogy szándékukban áll a USADA-val a megfelelő módon eljárni, de ha nem így tesznek, McGregor korábbi ellenfele, Poirier megkérdőjelezi, hogy ez milyen hatással lenne a sport tisztaságára.

„Kedvelem az USADA-t, és úgy gondolom, hogy jó munkát végeznek a sportágunk megtisztításában. De ha lemondanak erről (a hat hónapos tesztelési időszakról), és megengedik neki, hogy drogvizsgálat nélkül harcoljon, akkor viccet csinálnak az egészből. Szüntessék meg teljesen a lehetőségét a visszatérésnek, nem szabadna kiskapukat meghagyni. Az USADA-nál minden fehér és fekete: ha részt veszel a teszteken, és átmész rajtuk, akkor harcolhatsz, ha nem teszed le a teszteket, akkor nem. Korábban soha nem voltak ilyen kiskapuk. Meglátjuk, mi történik. Nem sz*rtam le soha a UFC-t, sem az USADA-t. Nem akarok vádaskodni vagy mondani dolgokat egyik cégről sem anélkül, hogy hivatalos döntést hoznának. Nem tudom, hogy mit fognak tenni Conorral. De ha mégis megengedik neki, hogy drogteszt nélkül versenyezzen, akkor az USADA nevetségessé teszi magát” - mondta Poirier az MMA Newsnak.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Steve Marcus/Getty Images

Videók