Makhachev véleménye a 'BMF' címről: ez az öv a csöveseké

Islam Makhachevet nem érdekli a „BMF” cím, és úgy gondolja, hogy a UFC csak olyan harcosokat küldd érte, akik nem képesek valódi bajnoki címet nyerni.


 Miután a Jorge Masvidal vs. Nate Diaz közötti eredeti „BMF” címmeccs után közel négy évig a purgatóriumban volt, a promóció július 29-én visszahozza az övet a Dustin Poirier vs. Justin Gaethje könnyűsúlyú visszavágóra a UFC 291-en, amely a Salt Lake City-i Vivant Arénában kerül megrendezésre.

Amellett, hogy Poirier és Gaethje az övért harcol, ez egy jó belépő lehet egy címmérkőzésre is. A könnyűsúlyú bajnoki övet jelenleg Makhachev birtokolja, akinek határozott véleménye van a helyzettel kapcsolatban.

„Ha Dustin Poirier legyőzi Justin Gaethje-t, és legközelebb a könnyűsúlyú bajnoki címért fog harcolni, akkor jön a ‘BMF’ cím? Nem akarom ezt a sz*rt. ‘BMF’, mi ez? Ez az öv a csöveseknek való. Először ki harcolt ezért? Masvidal és Nate Diaz. Két ember (aki) soha nem lett bajnok, tudod? Adnak neki valami övet és azt mondják, légy boldog” – mondta Makhachev egy interjúban Daniel Cormier YouTube-csatornáján.

A 31 éves Makhachev világossá tette, hogy nem kívánja a „BMF” címet a gyűjteményéhez csatolni, ehelyett a birtokában lévő hivatalos bajnoki címre koncentrál, amelyet legközelebb esetleg Charles Olivera ellen védhetne meg egy visszavágón a UFC 294 októberi gáláján.

„Danának véget kell vetnie ennek. Ezek után kérlek, mondd meg neki, hogy hagyja abba. Őszintén szólva, ha valaki holnap odaadná nekem ezt az övet, nem szeretném megtartani azt a sz*rt. És ennyi. Könnyen meg tudom verni ezeket a srácokat.”

Ami azt illeti, hogy ki nyeri, a harcot, Makhachev végül ugyanazt a végeredményt várja, mint amikor a páros először küzdött 2018 áprilisában.

„Szerintem Poirier nyer. Mit tud Gaethje Poirier ellen? Poirier jól bokszol, jobban, mint Gaethje. És ennyi. Ez egy bokszmeccs lesz.”

Borítókép: Getty Images

Videók