Makhachev megerősítette: Khabib ott lesz vele!

Visszatér.


Annak ellenére, hogy az elmúlt évben határozottan eltávolodott a sportág edzői oldalától, a korábbi vitathatatlan könnyűsúlyú bajnok, Khabib Nurmagomedov a csapattárs, Islam Makhachev edzőtáborának hátralévő két hetében a helyszínen lesz - hogy segítse felkészíteni a Charles Oliveira elleni visszavágói címmérkőzésre a UFC 294-re.

Nurmagomedov, aki korábban maga is vitathatatlan könnyűsúlyú bajnok volt, és a kaliforniai San Joséban található American Kickboxing Academy alapembere, tavaly októberben edzőtársát és közeli barátját, Makhachevet vezette a megüresedett könnyűsúlyú trónra Oliveira ellen. Azonban azzal, hogy Nurmagomedov nem utazott Makhachevvel a februári UFC 284-re az Alexander Volkanovski elleni februári címvédésére, újabb lépést tett vissza attól a sportágtól, amelytől ő maga is visszavonult még 2020-ban.

Most azonban Nurmagomedov megerősítette, hogy a Közel-Keletre utazik, hogy segítsen Makhachevnek az utolsó simításokat elvégezni az edzőtáborában.

„Ő (Khabib Nurmagomedov) holnap jön, velünk edz a táborban. Nem lesz a sarokedzőm, de itt lesz, hogy segítsen... idejövünk, úgy 40 srác, az egész csapat. Nem tudom, hogy a harc napján hol lesz, de a következő két hétben itt lesz velem. Hiányzik az az idő, amikor együtt edzettünk. De amikor edző lett, úgy két évvel, egy évvel ezelőtt, nagyon kemény nyomást gyakorolt ránk, tudod? Gyakorlatokat végeztünk, majdnem tíz menet sparringot. És ennyi munka után, másfél óra múlva azt mondta: "Oké, most öt menet grappling” - mondta Islam Makhachev az ESPN MMA-nak egy nemrég adott interjú során a UFC 294 előtt.

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC

Videók