Luque győzelemmel tért vissza agyvérzése után: legközelebb Dustin Poiriert akarja

Hogy Poiriert érdekli-e egy Luque-val való mérkőzés, az még nem derült ki.


Vicente Luque csak nagy harcokat akar, miután a UFC on ESPN 51-en megnyerte a sérüléséből visszatérő harcát, és következő ellenfelének Dustin Poiriert akarja.

Luque egy év kihagyás után tért vissza a ketrecbe szombaton, és egyhangú döntéssel legyőzte a korábbi bajnok Rafael dos Anjost a Las Vegas-i UFC Apex váltósúlyú főmérkőzésén. Az eredmény megszakította kétmeccses vereségsorozatát, és lehetővé tette számára, hogy visszanyerje önbizalmát, miután a Geoff Neal elleni első és egyetlen kiütéses vereségéből eredő agyvérzés miatt majdnem véget ért a karrierje.

A mérkőzés után Luque elmondta, hogy szívesen harcolna bármelyik top 5-ös harcossal. Ha azonban ez időzítés szempontjából nem jön össze, akkor nyitott egy olyan ötletre is, hogy a korábbi ideiglenes UFC-bajnok Poirier ellen menjen, aki az évek során többször is gondolkozott azon, hogy könnyűsúlyból feljebb lépne, és nincs konkrét ellenfél a fejében, miután a múlt hónapban a UFC 291-en rendezett "BMF" címmeccsükön Justin Gaethje ellen fejrúgásból kiütéses vereséget szenvedett.

„Ez egy érdekes küzdelem lenne Dustin Poirier ellen, ha szüksége van egy ellenfélre. Azt mondta, hogy feljebb lép, szóval ki tudja? Részemről megoldható lenne a dolog” - mondta Luque a UFC on ESPN 51 mérkőzés után.

Hogy Poiriert érdekli-e egy Luque-val való mérkőzés, az még nem derült ki. Azonban megfelelhet Poirier vágyott kritériumainak, miszerint egy veszélyes ellenfélről van szó, aki félelmet kelt benne.

Borítókép: Al Powers/Zuffa LLC via Getty Images

Videók