Khabib: Jöhet bárki, akár King Kong is, Islam a bajnok

A korábbi könnyűsúlyú bajnok szerint jöhet bárki Islam Makhachev ellen.


Khabib Nurmagomedov úgy véli, hogy a UFC könnyűsúlyú bajnoka, Islam Makhachev meggyőzően verte Alexander Volkanovskit az első mérkőzésükön.

Makhachev tavaly februárban, a UFC 284-en megtartotta címét egyhangú döntéssel a pehelysúlyú bajnok Volkanovski ellen, amit az ausztrál harcos úgy gondolt, hogy ő nyert meg. Makhachev a tervek szerint a jövő szombaton, október 21-én, Abu Dhabiban megrendezésre kerülő UFC 294-en Charles Oliveira ellen lépett volna ketrecbe, de kedden kiderült, hogy Oliveira sérülés miatt kénytelen volt kiszállni. Ennek következtében Volkanovski rövid határidővel ugrik be a címmérkőzés visszavágójára.

Nurmagomedov szerint Makhachev kész megvédeni a trónját, függetlenül az ellenféltől.

"Islam bajnok" - mondta Nurmagomedov az Instagramján. "Ha valaki tudja hozni a 155 fontot, és a UFC azt mondja, hogy ez a srác a kihívó, kit érdekel? Nem számít, hogy ki. Ha King Kong meg tudja csinálni a 155-öt, oké, hozzátok ide. Nem számít. Ma reggel azt mondtam Islamnak: "Testvér, nem számít. Te vagy a bajnok. Volk, Charles, (Dustin) Poirier, Justin (Gaethje), nem számít. Charles-nak kellene lennie, oké. Ő visszalépett, de mi már legyőztük őt, és ez nem érdekel minket. Ha újra Volkot akarják, az első meccs nagyon jó volt, de mi tudjuk és a csapatuk is tudja, hogy egyhangú döntéssel nyertünk. Még csak nem is megosztott döntés volt. Igen, Volk jól nézett ki azon a meccsen, de vesztett, és ezt ő, a csapata és az egész világ tudja. Oké, ha újra őt akarják, akkor hozzák. Itt vagyunk. Islam már majdnem a megfelelő súlyban van, és készen áll. Még öt kemény edzésnapunk van, és készen állunk Abu Dhabira."

Makhachev a kettőjük harca óta nem volt ketrecben, de Volkanovski júliusban, a UFC 290-en Yair Rodriguezzel végzett, és megszerezze ötödik címvédését.

Borítókép: Getty Images

Videók