Justin Gaethje vs Dustin Poirier a UFC 291-en: egyikünknek mennie kell

A tét: a BMF bajnoki öv.


A hétvégén megrendezésre kerülő UFC 291-en a BMF bajnoki cím is tét lesz, a korábbi ideiglenes könnyűsúlyú bajnok, Dustin Poirier és a rajongók által kedvelt veterán, Justin Gaethje csap össze egymással egy visszavágón.

Gaethje, aki ezen a hétvégén Utahban lép másodjára ketrecbe, bosszút szeretne állni Poirier 2018-as vereségéért, legutóbb szoros, többségi döntéssel győzött Rafael Fiziev ellen a páros UFC 286-os társmérkőzésén, még márciusban Londonban. Ami Poiriert illeti, a jelenlegi második számú könnyűsúlyú kihívó azóta nem lépett ketrecbe, hogy novemberben a Madison Square Gardenben megrendezett UFC 281 főmérkőzésén szerepelt, ahol a közös ellenfelüket, Michael Chandlert győzte le.

Ezen a hétvégén pedig a UFC felavatja a BMF bajnoki öv második győztesét is, Jorge Masvidal után - aki a UFC 291-en ott lesz, hogy a címét a későbbi győztesre szíjazza.

„Ez szórakozás. Ez egy szórakoztató üzlet, és ez az a küzdelem, amit látni akarsz. Ez egy autóbaleset az örökkévalóságnak. Bemegyek oda, és 50-50 százalék az esély, de az biztos, hogy olyan lesz, mint egy autóbaleset. Egyikünknek mennie kell” - mondta Justin Gaethje a UFC 291 Countdown című műsorában.

Gaethje és Poirier régóta várt visszavágója mellett a UFC 291-en egy hatalmas félnehézsúlyú mérkőzést is rendeznek a korábbi bajnok, Jan Blachowicz és a korábbi középsúlyú címvédő, Alex Pereira között.

További küzdősportos hírekért kattintsatok a képre.

Borítókép: Jennifer Stewart/Getty Images

Videók