Georges St-Pierre „nagyon vonzó” ellenfélnek tartja Khabibot

A korábbi UFC bajnok Georges St-Pierre egy magasan jegyzett ellenfelet szemelt ki a visszatérésére.


 A ‘Rush’ nemrég elárulta, hogy december 14-én, a hatodik UFC Fight Pass Invitational eseményen harcolni fog. Jelenleg St-Pierre az egyetlen sportoló, akit bejelentettek az eseményre, de az ellenfelével kapcsolatban már most nagyok az elvárások.

Miközben a csütörtök esti UFC Hall of Fame ceremónián a vörös szőnyegen sétált, GSP-t megkérdezték, hogy ki ellen szeretne megmérkőzni, ha választhatna Khabib Nurmagomedov, Kamaru Usman és Anderson Silva között.

„Mindannyian nagyon vonzóak, de mindenkinek más a programja. Néhányan a közelgő címmeccsekre edzenek. Néhányan talán már más súlyban vannak, vagy visszavonultak és semmi közük a versenyzéshez. Kaptam egy listát a UFC-től. Megnézzük, hogy ki elérhető, és a UFC-vel és az embereimmel közösen döntést hozunk, hogy biztosan olyasvalaki ellen menjünk, akiről úgy gondolják, hogy az emberek szeretnék, ha ellenem harcolna.”

Bár St-Pierre nem tudta megerősíteni a kapott listán szereplő nevek egyikét sem, azt elárulta, hogy a felajánlott nevek közül legalább az egyik szerepel a promóció szűkített listáján. Sajnos az egyik ilyen név nem a korábbi könnyűsúlyú világbajnok Khabib Nurmagomedov. Ennek ellenére GSP nem zárta ki annak lehetőségét, hogy egy napon összecsapjon „A Sas” ellen.

„Van még egy csomó más potenciális érdekes mérkőzés, de mindenkinek más a napirendje. Más a menetrend, de majd meglátjuk. Khabib neve nem szerepelt a listán, de meg kell néznem, hogy ki az, aki elérhető” – árulta el GSP.

Így marad vagy a korábbi bajnok Kamaru Usman, vagy a 2023-ban az UFC Hall of Fame-be beiktatott Anderson ‘The Spider’ Silva. Bárki, aki a 2000-es évek elején-végén rajongott a vegyes harcművészetekért, valószínűleg szeretettel gondol vissza St-Pierre és Anderson Silva uralkodására. A két férfi vasököllel uralta a saját divízióját. Sajnos kettőjük csatája soha nem valósult meg, de a rajongók még akár megkésve ugyan, de láthatják.

Bárki is lesz St-Pierre ellenfele, a végső cél az, hogy segítsen népszerűsíteni a UFC Fight Pass Invitational eseményeit és a brazil jiu-jitsu sportot.

„Az a célom, hogy ezt az eseményt sokkal nagyobbá tegyem, és azért vagyok itt, hogy ezt népszerűsítsem. Megteszek minden tőlem telhetőt, és talán majd néhány srác pont emiatt azt mondja: Hé, én is részt akarok venni ebben”.


Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images

Videók