Gaethje: A BMF öv egy hülyeség, de esélyt ad a jobb fizetésre

„A UFC dobott egy csontot, és ezért hálásnak kell lennem.”


Justin Gaethje-t nem különösebben hatja meg, hogy a megüresedett "BMF" címért harcoljon a Dustin Poirier elleni visszavágóján a UFC 291-en, de elég bölcs ahhoz, hogy tudja, mit jelent az öv, és mit jelenthet a karrierje szempontjából.

Mivel az első "BMF" bajnok, Jorge Masvidal visszavonult az MMA versenyzéstől, a UFC vezetői úgy döntöttek, hogy több mint három év után először hozzák el az övet a július 29-i főmérkőzésre, amely a Salt Lake City-i Delta Centerben kerül megrendezésre.

Mivel Gaethje és Poirier együttesen 24 meccsnapi bónuszt birtokolnak a UFC zászlaja alatt, kevés olyan összecsapás van, amely méltóbb lenne a "BMF" névre. Gaethje számára azonban inkább az elnevezéssel járó előnyökről van szó. Ez egy jövedelmezőbb jövőhöz vezethet számára, és úgy gondolja, hogy a UFC-t inkább dicséret illeti, mint kritika a küzdelem körüli tét miatt.

„Amikor Masvidal és (Nate) Diaz ezért harcolt, azt mondtam: „Ez hülyeség”. Még mindig ez a véleményem. Azonban azoknak a rajongóknak, akik azt mondják, hogy ez hülyeség, azt mondom, hogy végső soron a UFC még egy harcosnak ad még egy lehetőséget a győzelemre és arra, hogy lehetőséget szerezzen a pay-per-view pontok megszerzésére. Ez az öv, akárcsak az ideiglenes övek, papíron egy cím. A UFC szemében bajnok vagy, és ha a UFC szemében bajnok vagy, akkor más fizetést kapsz. Szóval azoknak az embereknek, akik azt mondják, hogy ez hülyeség, az UFC csak egy csontot dobott. Szóval hálás vagyok, hogy van egy ilyen lehetőség, és harcolhatok érte. Különösen azért, mert csak egy van a világon. Nagyon jól néz ki az öv. Szerintem ez egy kicsit show, de azt hiszem, hogy végső soron a UFC dobott egy csontot, és ezért hálásnak kell lennem” - mondta Gaethje a Cageside Pressnek.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók