Dricus Du Plessis: „Ha Pereira ki tudja ütni Stricklandet, akkor én még inkább”

Dricus Du Plessis bizakodva várja a küzdelmet Sean Strickland ellen a UFC 297 főmérkőzésén.


Dricus Du Plessis bízik abban, hogy felülmúlhatja Alex Pereira Sean Strickland elleni kiütését.

Du Plessis kihívja Stricklandet a középsúlyú címéért a UFC 297 főmérkőzésén január 20-án a torontói Scotiabank Arénában.

Strickland 2022 júliusában a jelenlegi UFC félnehézsúlyú bajnok Pereira jellegzetes balhorgának esett áldozatul, és Du Plessis az állára fog vadászni - bár tudja, hogy ez nem lesz egyszerű.

„A védekezése nagyon furcsa, csúnya, de hatékony. Gyönyörűen hárítja az ütéseket, és jó az irritáló stílusa. Egyszerűen mindig tol valami furcsát, és ez nagyon más stílus, mint a többi. Nem hiszem, hogy olyan őrült kiütőerővel rendelkezik. Megígérem, hogy el fogod veszíteni azt a meccset Veszélyes ha az ő tempójában fogunk harcolni, ahogy azt tette Israel Adesanya is. Megy előre, néha tétovává teszi az embereket, mert állandóan csúsztatja az ütéseket. Nem hiszem, hogy az ő tempójával harcolni okos lépés lenne. Tudom, hogy atletikusabb, fizikailag erősebb vagyok, és ezt az előnyömre fogom használni. Keményen fogok ütni, de arra is rámegyek, hogy minden ütésem találjon. Nem fogok csak állni és szurkálódni, mert ez az ő harcstílusa. Egyetlen komoly ütéssel kell eltalálnom. Ha Pereira ki tudta ütni, akkor én még jobban ki tudom” - mondta Du Plessis a Submission Radio-nak.

Strickland megdöbbentette a tömegeket, amikor nagyon magabiztosan legyőzte Israel Adesanyát, és megszerezte a középsúlyú bajnoki címet a UFC 293-on. Du Plessis azonban azt tervezi, hogy ráerőlteti az akaratát Stricklandre.

„Sean Strickland azt tette Israel ellen, amit szokott és bevált neki. Ez nagyszerű. A stílusok csinálják a harcokat, szóval ez működik neki. De nekem megvan a saját stílusom a bokszban. Neki is megvan a maga stílusa. És a mi meccsünkön az lesz a nyertes, aki a legjobban érvényesíti az akaratát és az én leszek.”

Borítókép: Getty Images

Videók