Dricus Du Plessis a bajnoki címet akarja, nem érdekli Adesanya

Dana White-nak azonban más tervei vannak.


Dricus Du Plessis lehet, hogy viszályban van Israel Adesanyával, de a fókusza mindig is a UFC bajnoki cím megszerzése volt és marad – függetlenül attól, hogy ki birtokolja. A UFC 293 főmérkőzésének sokkoló eredménye nem változtat ezen.

Du Plessis eredetileg úgy volt, hogy a szombati Qudos Bank Arénában megrendezésre kerülő főmérkőzésen Adesanya ellen küzd meg a középsúlyú bajnoki övért. Egy lábsérülés miatt azonban nem tudta vállalni a párharcot, így Sean Strickland kapta meg a lehetőséget. A lehető legtöbbet hozta ki a helyzetből, és egy elképesztő egyhangú döntéssel győzött és megszerezte a bajnoki címet ezzel felrázva a súlycsoportot.

A Du Plessis és Adesanya közötti címmérkőzés nagy üzlet lett volna mindenki számára, de a párosítás elúszott - egyelőre. Du Plessis elismeri, hogy nem gondolta volna, hogy Strickland fog nyerni, de elmondása szerint az eredmény nem változtat a célján.

Bár Du Plessis az övre koncentrál, nincs garancia arra, hogy ő lesz a következő a sorban. A UFC elnöke, Dana White elmondta, hogy azonnali visszavágót tervez Adesanya és Strickland között, ami a többi kihívó számára hosszú várakozást jelenthet. Ráadásul úgy tűnik, Du Plessis jelenleg nem áll a UFC kegyeiben, ugyanis White a UFC 293-as meccs utáni sajtótájékoztatón tett egy fanyar megjegyzést, miszerint Strickland győzelme megmutatja, hogy "miért nem szabad soha visszautasítani egy meccset, ha hívnak - különösen, ha világbajnoki címről van szó".

Még nem tudni, hogyan alakul a középsúlyú divízió, de Du Plessis úgy tűnik, hogy a címmérkőzést elkerülhetetlennek tartja.Borítókép: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Videók