Dana White kommentálja a megkérdőjelezhető UFC 294 orvosi megszakítást

Illegális térdelés miatt ért véget Johnny Walker mérkőzése.


A UFC 294-en a ketrec melletti orvos Dana White szerint "tapasztalatlan" volt, amit a UFC vezérigazgatója elsődlegesen ennek tulajdonított a szombati Etihad Arénában megrendezett eseményen hozott megkérdőjelezhető döntéseinek okaként.

A szabálytalanságokkal teli kártya talán legbizarrabb pillanata a Magomed Ankalaev és Johnny Walker közötti kiemelt mérkőzésen történt. Miután Ankalaev az 1. menetben a földön fekvő Walkert egy szabálytalan térddel arcon találta, Dan Movahedi bíró időt kért, és behívta a ketrec melletti orvost, hogy megvizsgálja Walkert.

A Walker és az orvos közötti szóváltást nem rögzítették egyértelműen a közvetítésben, de Megan Olivi, a UFC kóborló riportere, Megan Olivi szerint Walker edzője, John Kavanagh azt mondta, hogy a bunyósát megkérdezték, hogy melyik országban van. Mire Walker azt válaszolta, hogy "a sivatagban". Úgy tűnik, ez nem volt elég jó válasz az orvosnak, és jóval azelőtt, hogy lejárt volna az öt perc, amit a felépülésre szánt idő, Movahedi megállította a küzdelmet az orvos tanácsára, ami ellen Walker azonnal tiltakozott.

White, talán meglepő módon, a körülményekhez képest megértést tanúsított.

„Figyelj, a srác tapasztalatlan. Felállt - szerintem sok minden történt. Megkérdezte azt hiszem Walkert, hogy „Hol vagy most? És a válasza az volt, hogy „A sivatagban vagyok”. Nem tévedett. Szerintem nagy a nyelvi akadály kettejük között. És ő tapasztalatlan. Ez szívás. Ez olyan, ami néha megtörténik. Rendbe fogjuk hozni” – mondta White.

Walker hamar fegyelmezetlenné vált a ketrecben, és le kellett fogni Ankalaevet, ami arra késztette White-ot, hogy közbelépjen, hogy semmi ne fajuljon el.

„Ez nem úgy nézett ki, mintha jó irányba haladna. Csak ennyi kellett. Igen…”

White nem részletezte, hogy a UFC hogyan fogja helyrehozni a helyzetet. A ketrec melletti orvos egy másik bizarr jelenet középpontjában volt korábban a UFC 294-en, miután Victor Henry egy kemény rúgást kapott az ágyékára Javid Basharat-tól. Henry a vászonra zuhant és körülbelül két percig vonaglott a fájdalomtól, mielőtt az orvos közbelépett, hogy ellenőrizze őt. Az orvos azt mondta Henrynek, hogy "nem a golyóid voltak", utalva arra, hogy hol landolt Basharat rúgása.

Henry nem épült fel időben, hogy folytassa a küzdelmet. Később a UFC 294 adásában kiderült, hogy Henryt kórházba szállították, ahol az ágyékrúgás következtében hányt.

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images

Videók