Dana White döntött: a győztes megkapja az esélyt

Még nagyobb lett a tétje a Chimaev-Usman párharcnak.


Kilenc nap múlva a UFC középsúlyú divíziójának lesz egy biztos bajnoki kihívója.

A UFC vezérigazgatója, Dana White szerint az október 21-én megrendezésre kerülő UFC 294 társ-főmérkőzés győztese, Khamzat Chimaev és Kamaru Usman között, megkapja az ideiglenes bajnoki címet.

A Yahoo Sports számolt be először a hírről szerdán, White pedig csütörtökön a The Pat McAfee Show-nak adott interjúban megerősítette.

„Ez tény. Ezek a srácok rövid határidővel vállalják ezt a küzdelmet, (a győztes) kapja a következő esélyt a címért, hacsak nem történnek sérülések és egyéb dolgok, amik esetleg keresztbe húzhatják ezeket a számításokat” – mondta White.

Usman csütörtökön ugrott be a sérült Paulo Costa helyére, mindössze 10 nappal a Chimaev elleni tervezett mérkőzés előtt. A 36 éves Usman középsúlyba lép fel a jelenlegi bajnok Leon Edwards ellen elveszített váltósúlyú címmeccs után. Az egymást követő vereségek előtt Usman sokáig uralkodott váltósúlyban. Ötször védte meg a címét. A márciusi UFC 286 óta nem küzdött.

A 29 éves Chimaev még régebb óta nem lépett ketrecbe. Legutóbb a szeptemberi UFC 279-en győzött Kevin Holland ellen. Chimaev a meccs előtt súlyt tévesztett. A csapata és a UFC vezetői közötti némi vita után Chimaev végül úgy döntött, hogy feljebb lép középsúlyba, ahol már két győzelemmel rendelkezik a UFC-ben.

Borítókép: Getty Images

Videók