Dan Hardy egy jobb Alex Pereirát vár félnehézsúlyban: igazából csak előnyöket látok

Néhányan úgy tekinthetnek Pereira félnehézsúlyú váltására, hogy feladja a méret- és erőelőnyét, mivel sokkal nagyobb ellenfelekkel kell majd szembenéznie.


Alex Pereira egy súlycsoporttal feljebb viszi a tehetségét, és ez sokakat elgondolkodtatott, hogy ez végül kifizetődő lesz-e a bunyós karrierje szempontjából.

Pereira tavaly áprilisban veszítette el UFC középsúlyú bajnoki címét a Miamiban megrendezett UFC 287 főmérkőzésén, az Israel Adesanya elleni visszavágón. Annak ellenére azonban, hogy Adesanya ellen 1-1-re állt, a brazil úgy döntött, hogy inkább feljebb lép félnehézsúlyba, mintsem hogy egy trilógia-mérkőzésre törekedjen középsúlyban.

Néhányan megkérdőjelezték ezt a döntést, és kíváncsian várják, hogy Pereira hogyan teljesít szombaton a Salt Lake Cityben megrendezésre kerülő UFC 291-en Jan Blachowicz ellen. Az idő majd eldönti, de Dan Hardy biztos benne, hogy a 205 fontba való átköltözés Pereira karrierjének javára válik.

„Szerintem számos előnnyel jár számára, ha egy súlycsoporttal feljebb lép. Először is nem kell magát lefogyasztania drasztikusan 185 fontra. Ha a srác mellé állsz, nem tudom, hogyan lépett mérlegre 185 fontosan, egyszerűen túl nagy. Masszív. Ez őrület. Az ember nem veszi észre a srác méreteit, amíg nem látja őt személyesen” - mondta Hardy a Submission Radio-nak.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók