Anderson Silva támogatja a doppingolást, hogy megelőzzék a sérüléseket

A UFC-legenda nem tartotta vissza a véleményét.


A UFC-legenda Anderson Silva támogatja a doppingolást, hogy megelőzzék a sérüléseket a kimerítő edzőtáborok során.

A Paramount+-on futó új doku-sorozatának népszerűsítése céljából körbejárva a korábbi világbajnok Brazília legnagyobb podcastjában, a Flow-ban jelent meg egy háromórás beszélgetésen, amely során ikonikus karrierjének számos témáját érintette. Talán a legérdekesebb csemege az volt, amikor Silva megosztotta gondolatait a teljesítményfokozó szerek vegyes harcművészetekben való használatáról.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a doppingról, Anderson Silva nem lát problémát mindaddig, amíg a sportolók orvos által felírt szereket használnak, amelyek célja, hogy edzés közben sérülésmentesek maradjanak.

„Az a fajta edzés, amin egy MMA harcos keresztülmegy, teljesen más, mint bármely más sportolóé. Edzeni kell bokszban, jiu-jitsuban, birkózásban... Volt idő, amikor mindenki megsérült. Ha valamit orvosi utasításra csinálsz, és nem viszed túlzásba, akkor nem fogsz megsérülni. Ez nem változtatja meg a teljesítményét a küzdelem során. A harc hetén támogatom, hogy teszteljenek. Ha akkor pozitív a doppingteszted, akkor elb*sztad. Olyan nem létezik, hogy ilyen szinten nem sérülsz meg. Kizárt dolog. Ez annyira képmutató” – mondta Silva.

Két évvel a Chris Weidman elleni, UFC 168-on elszenvedett szörnyű lábsérülése után Anderson Silva visszatért a ketrecbe, és Nick Diaz ellen küzdött meg. Silva egyhangú döntéssel nyert, de ezt később érvénytelenítették, miután Silva pozitív lett a Drostanolon és Androstane, két anabolikus szteroidra a meccs előtti drogszűrésen.

Silva azzal érvelt, hogy egy thaiföldi utazást követően egy barátja által adott, szennyezett, szexuális erősítő hatású gyógyszer volt a pozitív tesztek kiváltó oka. A Nevada Állami Atlétikai Bizottság egy évre felfüggesztette a mérkőzés időpontjára visszamenőleg.

Borítókép: Alexandre Schneider/Getty Images

Videók