A szurkolók tombolnak: Adesanya ittasan vezetett 3 héttel a UFC cím elvesztése előtt

Egy bajnok hozzáállása nem ilyen.


A rajongók a közösségi médiában a korábbi kétszeres középsúlyú bajnok, Israel Adesanya ellen háborogtak, miután a City Kickboxing harcosát érintő ittas vezetésről szóló első jelentésből kiderült, hogy az állítólagos eset mindössze 23 nappal a UFC 293-on Sean Strickland ellen elszenvedett bajnoki veresége előtt történt.

Adesanya bűnösnek vallotta magát ittas vezetésben az Aucklandi Kerületi Bíróságon a New Zealand Herald első jelentése szerint, amely tovább részletezte, hogy a nigériai-kiwi sportoló állítólag vérvizsgálatot adott le az augusztus 19-i incidenssel kapcsolatban - mindössze három héttel azelőtt, hogy Sydneyben, Ausztráliában megrendezett bajnoki mérkőzésen kikapott.

„Szeretnék bocsánatot kérni a közönségtől, a családomtól és a csapatomtól azért a döntésért, amiért a vacsoránál elfogyasztott ital után a volán mögé ültem. Megállítottak, és bizonyító erejű vérvizsgálatot végeztek rajtam - az eredmény 87 milliliter alkohol volt 100 milliliter vérben. Csalódott vagyok a döntésem miatt, hogy vezetni akartam, rosszul döntöttem. Tudom, hogy az emberek követnek engem, és szeretném, ha tudnák, hogy nem tartom elfogadhatónak ezt a viselkedést” - mondta Israel Adesanya a bűnössége beismerését követően. (50 mg-nyi alkohollal 100ml-nyi vérben még lehet vezetni)

A közösségi médiában felbukkanó jelentések közepette Adesanya rajongói és követői megdorgálták a korábbi bajnokot, amiért ittasan vezetett, és megkérdőjelezték, hogy miért fogyasztott állítólag alkoholt az edzőtábora alatt.

„Israel Adesanya 23 nappal a Sean Strickland elleni világbajnoki címmérkőzése előtt ivott, ez már önmagában is eleget mond" - posztolta Andy Hickey az X-fiókján.

A korábbi kétszeres UFC bajnok, Adesanya esetének ítélethirdetése január 10-én várható.

Borítókép: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Videók