Zhang három menet alatt kivégezte Joyce-t: brutális KO

Nincs értelme beszélni harmadik mérkőzésről.


Nem volt kérdés, Zhilei Zhang kiütötte Joe Joyce-t a szombat esti visszavágón. Az erős kínai balkezes egy tökéletesen kivitelezett jobb horoggal csapott le Joyce-ra, amely hirtelen véget vetett a WBO ideiglenes nehézsúlyú bajnoki visszavágójuknak a harmadik menet végén a londoni OVO Arena Wembley-ben. Joyce még időben felállt, de Steve Gray bíró úgy döntött, hogy nem szabad folytatni.

A 40 éves Zhang, aki Joyce profi karrierjének első kiütését okozta, megőrizte a WBO interim koronáját, amelyet április 15-én szerzett Joyce-tól. A Zhangtól az elmúlt öt hónap alatt elszenvedett második veresége karrierje megrázó pillanata.

„Nagyon boldog vagyok. Megcsináltam. De Joe, pokolian jó bunyós, tiszteletem neki. Kedvelem, tisztelem őt. Mindenkit arra szeretnék kérni, hogy szurkoljon neki” - mondta Zhang a tolmácsán keresztül.

Joyce a visszavágóra a karrierje legtöbb súlyával mérlegelt be, nehezebben, mint az első meccsükön, remélve, hogy Zhang erejét hatékonyabban tudja elnyelni. A plusz súly a 180 centis Joyce-t még lassabbá tette, és segített Zhangnak abban, hogy többször is balkezes és jobbhorgos ütéseket mérjen a védekezésben gyenge 2016-os olimpiai ezüstérmesre.

Zhang teljesítménye megerősítette őt, mint egy csúcsnehézsúlyú versenyzőt, aki már a késői virágkorát éli. Emellett megőrizte pozícióját a WBO kötelező kihívójaként Oleksandr Usyk egyik címéért.

„Ezért vagyunk itt, profi bunyósok vagyunk. Azért jövünk ide, hogy szórakoztassuk a közönséget. Megcsináltuk. Remélem, mindenki élvezte a teljesítményemet."

Joyce a BoxingScene.com-nak nemrég azt mondta, hogy szerinte folytathatta volna, de nem tiltakozott Foster döntése ellen.


Borítókép: Steven Paston/PA Images via Getty Images

Videók