Zhang Fury teljesítménye után: Ez egy szégyenletes este a profi ökölvívó sport számára

„Összességében ez csak rossz a sportágnak.”


Zhilei Zhang nem rajongott azért, ahogyan Tyson Fury viselkedett a ringben Francis Ngannou ellen.

A kínai nehézsúlyú kihívó csatlakozott azon nézőkhöz, akik úgy érezték, hogy a WBC címvédő angol Fury szomorúan alulteljesített a még nem tesztelt kameruni Ngannou ellen a szombat este a szaúd-arábiai Rijádban rendezett nagyszabású, 10 menetes nehézsúlyú mérkőzésen. Ngannou, aki ezen az estén debütált a profi ökölvívásban, a harmadik menetben sokkoló módon padlóztatta Furyt, de végül egy szoros mérkőzésen megosztott döntéssel kikapott. Az egyik bíró szerint Ngannou 95-94-re nyert, de két másik bíró felülbírálta, akik 95-94-re és 96-93-ra Fury javára döntöttek.

Zhang úgy érezte, Ngannou eleget tett a győzelemhez, amit a kínai balkezes szégyenletesnek tartott, figyelembe véve Fury kvalitásait.

„Hogy őszinte legyek, szerintem Francis Ngannou nyert. Ha beleszámítjuk azt a leütést, akkor megvolt neki. Az egész meccs alatt erőteljesebb ütéseket vitt be, agresszívabb volt. Fury valamiért nem ütött sokat. Visszafogta magát, és a jabjével kontrollálta a távolságot. Ez egy szégyenletes este a profi ökölvívó sport számára” - mondta Zhang a Boxing Newsnak.

Zhang, aki ősszel Joe Joyce második egymást követő megállításán van túl, úgy érezte, hogy Fury teljesítménye ártott a boksz hírnevének.

„Szerintem ez rosszat tett a boksznak. A magamfajta emberek minden nap keményen edzünk, és profi teljesítményt akarunk nyújtani, és amit Fury mutatott, az egyszerűen rosszat tett a bokszsportnak. Lehet, hogy emögött a pénz és az emberek állnak, akik támogatják, de összességében ez csak rossz a sportágnak.”

Fury most várhatóan a WBO, WBA, IBO, IBF bajnok Oleksandr Usyk ellen lép ringbe a vitathatatlan nehézsúlyú bajnoki címért.

Borítókép: Getty Images

Videók