Wilder kitart a csalással kapcsolatos állítások mellett: „Tudom, mit tett Tyson Fury”

Deontay Wilder azt állítja, sok mindenre van bizonyítéka.


A nehézsúlyú kihívó Deontay Wilder továbbra is úgy véli, hogy Tyson Fury "csalt" a második mérkőzésükön.

Vitatott tizenkét menetes megosztott döntetlent vívtak 2018-ban. Fury kétszer is a padlóra került a mérkőzésen. A 2020-as visszavágójukon Fury kétszer is padlóra küldte Wildert, és a hetedik menetében megállította őt. Harmadszor 2021-ben találkoztak, ahol mindketten padlóztak. Fury kétszer, míg Wilder háromszor. A mérkőzést pedig a tizenegyedikben ért véget, amikor Fury nyert.

A visszavágójukat követően Wilder számos vádat fogalmazott meg Fury ellen - többek között azt állította, hogy manipulálta a kesztyűit azzal, hogy súlyokkal töltötte fel őket. Több évvel később Wilder továbbra is szilárdan hisz abban, hogy Fury illegális taktikát alkalmazott a győzelem érdekében.

„Nem arról van szó, hogy szerintem mit tett Fury, hanem mit tudok, hogy mit tett. De Isten azt mondta, hogy 'a győzelem nem a tiéd, hanem az övé', így ezen az úton járok tovább. Ami sokat segített nekem az életben, boldogabbá tett, mert sok mindenre van bizonyítékom Fury ellen, érted? De, ami segített nekem az élet útján, az az Ayahuasca. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy fedezze fel az Ayahuasca szedésének lehetőségeit. Határozottan felszabadított bennem valamit, sokan azt mondják, hogy érzékenyebb vagyok a dolgokra és boldogabb. Ez egy gyönyörű dolog. Értékelem a legapróbb dolgokat is az életben, nem mondom, hogy korábban nem tettem, de ma sokkal jobban. Boldogabb vagyok és többet mosolygok, sokan szkeptikusak az Ayahuasca-val kapcsolatban bizonyos dolgok miatt, és megijednek, de én mindig azt mondom az embereknek, hogy le kell győznöd a félelmeidet, mert azok visszatarthatnak a következő szint elérésétől. Sokan azt feltételezték, hogy depressziós vagyok, mert nem hallottak rólam. Amikor nem bokszolok mással foglalkozom, mert sokféleképpen vagyok tehetséges, nem töltöm minden időmet bokszolással. Nem tehetem. Több jövedelemre van szükségem, nyolc gyermekem van. Szeretném beindítani a zenei karrieremet, ami nagyon jól halad, és üzletemberként is tevékenykedem. Sok ingatlanom van, plázákat és szállodai társasházakat építek, alkalmazottaim vannak. Sok minden történik velem, ami nem kapcsolódik az ökölvíváshoz. Nem bokszolhatunk állandóan” – mondta Wilder.

Borítókép: Al Bello/Getty Images

Videók