Usyk promótere: „Ez nem a megfelelő idő, hogy erről beszéljünk”

Krassyuk nyitott Wilder ellen, de figyelemmel kíséri ellenfeleinek teljesítményét.


Alexander Krassyuk, a WBO, IBF, IBO, WBA nehézsúlyú világbajnok Oleksandr Usyk promótere Deontay Wilderben látja bokszolója jövőbeli ellenfelét.

Usyk február 17-én lép ismét ringbe, amikor a WBC bajnok Tyson Furyval csap össze egy nagy tétű, vitathatatlan összecsapáson. A visszavágó kétesélyes, de nincs garancia arra, hogy a második mérkőzésre valóban sor kerül. Wilder a maga részéről december 23-án Szaúd-Arábiában tér vissza a ringbe, ahol a korábbi WBO világbajnok Joseph Parkerrel csap össze.

Krassyuk úgy látja, hogy Parker nagyon veszélyes ellenfél egy olyan valaki számára, mint Wilder.

„Ez nem a megfelelő idő, hogy erről beszéljünk. Elmondhatom, hogy Deontay Wilder a világ 3 legjobb nehézsúlyúja között van, és természetesen egy vele vívott meccs számomra, mint bokszrajongónak, olyasmi, amit érdemes mérlegelni és megnézni. Biztosan nagyszerű meccs lenne, úgyhogy meglátjuk. De Usyk karrierje szempontjából ez attól függ, hogyan alakul a Tyson elleni meccs, a visszavágó időbeli hossza és a másik dolog, ne feledkezzünk meg Wilder és Anthony Joshua december 23-i meccseiről” - mondta Krassyuk a Betwaynek.

„Joseph Parker egy technikus, és komoly károkat tud okozni egy olyan fickónak, aki nem erős a boksztechnikában, de az ütőereje megkérdőjelezhetetlen. Sokszor láttuk már, hogy ez Wilder gyengesége - ő egy nagy ütő, nem pedig bokszoló. Joshua is egy nagy kihívás elé néz, hiszen Otto Wallin az egyik legjobban alulértékelt bunyós a divízióban. Kellemetlen balkezes, Joshua pedig két vereségen van túl, és a visszatérő meccsei sem sikerültek túl jól. Mindkettő nagyszerű mérkőzés."

Borítókép: Getty Images

Videók