Usyk menedzsere: Oleksandr karrierjének valószínűleg legnehezebb meccse lesz a Fury elleni

Végre eljön a nap, amikor egyetlen bajnokot koronáznak meg a boksz legnagyobb súlycsoportjában.


Egis Klimas, az IBF, IBO, WBA, WBO nehézsúlyú világbajnok Oleksandr Usyk menedzsere arra számít, hogy a WBC bajnok Tyson Fury lesz bokszolója eddigi legkeményebb ellenfele.

Az olimpiai aranyérmes Usyk 2018-ban lett vitathatatlan cirkálósúlyú világbajnok. Usyk és Fury február 17-én csap össze Szaúd-Arábiában, ahol a szervezők reményei szerint vitathatatlan nehézsúlyú királyt koronáznak. Fury pályafutása egyik legrosszabb teljesítményén van túl - egy tízmenetes megosztott győzelem után, egy nem címmérkőzésen az MMA-s Francis Ngannou ellen, aki akkor debütált a profik között. Usyk augusztusban megtartotta öveit, a kötelező kihívó Daniel Dubois legyőzésével.

Végre eljön a nap, amikor egyetlen bajnokot koronáznak meg a boksz legnagyobb súlycsoportjában.

„Hosszú-hosszú ideje dolgozunk azért, hogy ez a mérkőzés létrejöjjön, és végre sikerült. Egyértelműen nem lesz könnyű mérkőzés. Valószínűleg ez lesz Oleksandr karrierjének legnehezebb küzdelem. Magabiztos, de ugyanakkor nagyon jól tudja, hogy rengeteg munka vár rá. Keményen dolgozik, jó sportoló és nagyon jó bunyós. Nem lesz könnyű sparringpartnert szerezni, mert Tyson Fury nagyon magas, hosszú kezei vannak, és nagyon esetlen stílusa van, ráadásul nehéz is, szóval ez lesz a legnagyobb kihívás. De nincsenek kétségeim afelől, hogy Oleksandr győzni fog. Tényező lesz a lábmunkája, az intelligenciája, a bokszolói IQ-ja. Fury súlyban is nagy, szokása ezt kihasználva rátámaszkodni az ellenfeleire. Így fárasztja le őket. De nem lesz könnyű legyőzni Oleksandrt. Ne felejtsük el, hogy cirkálósúlyú bajnokként Oleksandr már mind a négy övét birtokolta. Senki sem hitte, hogy a nehézsúlyban ilyen messzire juthat. Nem hitték, hogy feljebb lép és uralni fogja a divíziót. ldott voltam, hogy együtt dolgozhattam Oleksandrral. Természetesen ez sokat jelent nekem. Ő egy nagyon jó ember, nincs benne irigység, mindig mosolyog, boldog, élvezi az emberek szeretetét. Öröm vele dolgozni. Ez egy nagyszerű műsor lesz. A legnagyobb show!” - jelentette ki Klimas a Boksz Világtanács heti sajtótájékoztatóján Mexikóvárosban.

Borítókép: Getty Images

Videók