Tyson Fury úgy véli, Joyce nagy hibát követett el, amikor nem fogadta el a segítségét

„Zhang egy nagyon kemény ellenfél, egy nagy balkezes ütő. Ő nem olyan, mint Usyk, egy tollpihe.”


Tyson Fury véleményt nyilvánított a hétvégi, Zhilei Zhang és Joe Joyce közötti WBO interim nehézsúlyú címmeccsről.

Zhang áprilisban megsemmisítő vereséget mért Joyce-ra, a hatodik menetben állította meg őt. Úgy tűnt, Joyce-t teljesen megzavarta Zhang balkezes stílusa, és képtelen volt reagálni rá. A mérkőzést hivatalosan Joyce jobb szeme körüli sérülés miatt állították le. Fury, a WBC nehézsúlyú bajnoka önként jelentkezett, hogy segít Joyce-nak felkészülni a mérkőzésre, és felajánlotta neki, hogy "annyi menetet edz, amennyit csak akar", de az olimpiai bronzérmes inkább Las Vegasban készült, ahol régóta készül edzőjével, Ismael Salasszal. Joyce azt ígéri, hogy nehezebb, koncentráltabb és taktikailag jobban felkészült lesz erre a karrierjét meghatározó estére. Egy újabb vereséggel nagyon messze kerülne egy bajnoki címmérkőzéstől.

Furyt nem lepte meg az első mérkőzés kimenetele, és úgy érzi, hogy Joyce döntése, hogy visszautasította a felajánlott segítségét, nagyban csökkentette az esélyeit a hétvégi revansra.

„Úgy kapott ki, ahogy gondoltam. Én és Shane [a testvére] úgy véltük, hogy Zhang meg fogja verni őt. Azt hittem párszor padlózik előtte, de nem így lett, és megverték. Mondtam Joe-nak videóüzenetben, hogy ha eljön Morecombe Baybe, szinte garantálom neki a Zhang elleni győzelmet. Nem tette, elment Vegasba. Nem tudsz segíteni valakin, aki nem akarja, hogy segítsenek neki. Ez van” - mondta Fury a Queensberry Promotionsnak Dev Shani.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Photo by Quinn Rooney/Getty Image

Videók