Tyson Fury: Ha kikapok egy MMA-s sráctól, soha többé nem mutatkozom nyilvánosan

„Ne felejtsük el, hogy mindössze hat hetet edzettem Deontay Wilderre. Francis Ngannou ellen 12 hetet készülök.”


Tyson Fury csütörtökön próbált meggyőzni mindenkit, aki meghallgatja, hogy egy kezdő nehézsúlyúnak van jogos esélye arra, hogy kiüsse őt a jövő hónapban esedékes bokszmeccsükön.

Az extravagáns showman emlékeztette a hitetlenkedőket, hogy a szemközti bár részeg fickójától kezdve az őt meginterjúvoló női műsorvezetőig mindenki kiütheti a veretlen WBC-bajnokot, ha megfelelő ütést mér rá. Képzeld el, mi fog történni, figyelmeztetett Fury, ha "A cigánykirály" lenézi Francis Ngannou-t, és valahogy kiüti a tapasztalatlan korábbi UFC nehézsúlyú bajnok.

Ez a félelem arra ösztönözte Furyt, hogy kétszer annyit eddzen október 28-ra, a szaúd-arábiai Rijádban tervezett 10 menetes bemutató mérkőzésükre, mint amennyit a pimasz brit az amerikai kiütőművész Deontay Wilder elleni egyik címmeccsére készült. Bár a bokszrajongók többsége és a legtöbb bokszról tudósító média szerint Ngannou-nak nincs jogos esélye arra, hogy meglepje Furyt, a 35 éves bajnok megígérte a meccsüket komolytalannak nevező kritikusoknak, hogy a kameruni Ngannou-t jogos fenyegetésnek tartja a nyers ereje miatt.

„Ne felejtsük el, hogy mindössze hat hetet edzettem Deontay Wilderre. Francis Ngannou ellen 12 hetet készülök. Szóval mindent beleadok, mert most több forog kockán, mint egy bokszmeccs. Tudod, ha kikapok egy első számú kihívótól, egy másik bajnoktól, az olyan, mintha 'Hát, kikapott egy bajnoktól, mindegy'. De ha kikapok egy MMA-s sráctól, soha többé nem mutatkozhatok a nyilvánosság előtt. Nevetségessé válok. Az emberek ezt jegyzik meg örökké rólam. Szóval, több múlik ezen, mint korábban bármikor” - mondta Fury a londoni sajtótájékoztatójukon.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók