Terence Crawford háromszor padlóztatta Errol Spence-t: Crawford a vitathatatlan világbajnok!

Nem volt kérdés.


Terence Crawford szombat este bebizonyította azt, amiről már több mint öt éve biztosította a kétkedők seregét, hogy kétségtelenül ő a legjobb váltósúlyú bokszoló.

Crawford dominált Errol Spence Jr. felett, háromszor is padlóra küldte, és a kilencedik menetben a bíró megálította kettőjük csatáját. Harvey Dock bíró a kilencedik menet 2:32-jénél megállította a tervezett 12 menetes, váltósúlyú címegyesítő mérkőzésüket, mivel Crawford a véresre vert, megviselt Spence-t folyamatos nyomás alatt tartotta. Spence talpon volt, amikor a mérkőzést leállították, de Crawford a második illetve a hetedik menet során kétszer is leütötte őt. Legendás, mesteri teljesítmény volt ez Crawfordtól, aki teljesen uralta a mérkőzést, és elég korán bebizonyította, hogy minden tekintetben erősebb és jobb a bátor Spence-nél.

A 35 éves Crawford lett a boksz első teljesen egyesített váltósúlyú bajnoka a négyes övek korszakban. Crawford megtartotta a WBO övét, valamint az IBF, a WBA és a WBC címeket is megszerezte Spence-től. Spence-nek 30 napja van arra, hogy éljen szerződéses jogával az azonnali visszavágóra. Spence a BoxingScene.com-nak szerdán azt mondta, hogy szeretné, ha ez lenne az utolsó mérkőzése váltósúlyban. Az sem világos, hogy Spence akar-e visszavágót - bármilyen súlyban -, miután Crawford ilyen könnyedén legyőzte őt.

Borítókép: Al Bello/Getty Images

Videók