Regis Prograis megdöntötte a nem várt ütésstatisztika rekordját: „Ez a köcsög jó, jobb, mint gondoltam”

Devin Haney magabiztos győzelmet aratott ellene.


Regis Prograis nem bizonyult ellenfélnek Devin Haney ravasz képességeivel szemben a szombat esti összecsapásuk során.

A páros a WBC kisváltósúlyú világbajnoki címért küzdött, de Haney végig fölényben volt, és bebizonyította, hogy ő a jobb bokszoló. Amint Haney elkapta a ritmust, érinthetetlennek tűnt, sőt, a harmadik menetben le is ütötte ellenfelét.

Az ütésstatisztikák is jól mutatják, hogy Haney mennyire domináns volt, hiszen a mérkőzés minden menetében felülmúlta ellenfelét, így teljes kiütéssel győzött, és mindössze 25 évesen kétsúlyú világbajnok lett. Eközben Prograisnak a tizenkét menet alatt mindössze 36 ütést sikerült bevinnie, köztük öt döfést. Ezzel megdöntötte a CompuBox által valaha rögzített legkevesebb ütésszám rekordját egy tizenkét menetes mérkőzésen. Mindez alig egy hónappal azután történt, hogy ezt a rekordot korábban Edwin De Los Santos döntötte meg, aki a Shakur Stevenson elleni mérkőzésén mindössze 40 ütést mért. Mindezek mellett Stevenson és De Los Santos küzdelme nem volt valami nagyszerű látvány, míg mindenki, aki látta, ahogy Haney legyőzte Prograis-t, el volt ragadtatva a teljesítményétől.

Még maga Prograis is hajlandó volt elismerni, hogy Haney jobb volt, mint amire számított, mondván: "Ez a köcsög jó, jobb, mint gondoltam. Egyszerűen nem tudtam elkapni. Azt hittem, gyenge, de van ütőereje. Amikor a padlón voltam, azt gondoltam, mi a f*** történt?'"

Borítókép: Ezra Shaw/Getty Images

Videók