Mike Tyson: az Ngannou-Fury meccs nem lesz olyan egyoldalú, mint ahogy azt az emberek gondolják

Az összecsapás nem címmérkőzés lesz, amire október 28-án kerül sor Szaúd-Arábiában.


A korábbi vitathatatlan nehézsúlyú bajnok Mike Tyson hisz Francis Ngannou képességeiben. Ngannou, a korábbi UFC nehézsúlyú bajnok jelenleg arra készül, hogy profi bokszban debütáljon - a WBC királya, Tyson Fury ellen. Az összecsapás nem címmérkőzés lesz, amire október 28-án kerül sor Szaúd-Arábiában.

Hogy megfelelően felkészüljön a megmérettetésre, Ngannou néhány napja azzal került a címlapokra, hogy hivatalosan is felvette Tysont edzőnek. Ngannou, akinek alig van tapasztalata a bokszban, óriási underdognak számít a mérkőzésen. Fury, akit a legtöbb megfigyelő a világ első számú nehézsúlyú bokszolójának tart, az elmúlt években valósággal szétszedte az ellenfeleit. A "cigánykirály" az utolsó három meccsén idő előtt végzett az ellenfeleivel.

Míg szinte mindenki egy totális bohóckodást vár, Tyson egy olyan mérkőzést jósol, ami sokkal versenyképesebb lesz, mint azt a legtöbben gondolnák.

„Sok profi bunyója volt már, de profi bokszmeccset még nem tapasztalt. De a közös munka alapján megvan hozzá az adottsága, és van jövője. Nem lesz olyan egyoldalú, mint ahogy az emberek gondolják. Beszéltem Francisszel, amikor egyszer bejött, és megkérdeztem tőle, hogy „fáj ma valamid?”, és azt mondta, hogy „nem”. Ez nagy hiba volt. De dolgozunk tovább, s mindent bele fogunk adni, ami csak benne van ehhez a bizonyos meccshez. Határozottan hiszem, hogy ez egy keményebb küzdelem lesz, mint bárki gondolná” - mondta Tyson a First Take-nek.

Ngannou 2022 januárja óta nem lépett ketrecbe, amikor is utolsó győzelmét szerezte a UFC-ben. Bár a UFC megpróbált szerződést hosszabbítani vele, Ngannou a rivális PFL szervezethez írt alá.

További érdekes küzdősportos hírekért kattints a képre.

Borítókép: Francois Nel/Getty Images

Videók