Lomachenko könnyekben tört ki Haney veresége után: Az emberek látták, mi történt

Lomachenko éretten reflektált a teljesítményére, mondván, hogy talán nem volt elég meggyőző ahhoz, hogy elvegye az öveket a bajnoktól.


Vasiliy Lomachenko lendületes teljesítményét a frissebb, nagyobb Devin Haney ellen nem díjazták a bírók Las Vegasban.

Haney egyhangú pontozásos győzelemmel megtartotta vitathatatlan könnyűsúlyú bajnoki címét egy olyan küzdelemben, amely a várakozásoknak megfelelően elit volt, és a bokszvilág legjobbjait mutatta be mozgás és ügyesség tekintetében. A két technikus végig jól összemérte erejét, és az akció csak néhány alkalommal fordult igazán egyik vagy másik irányba - Haney magas szintű testmunkával, Lomachenko pedig éles fejre irányuló ütéseivel, amelyek a bajnokot az utolsó szakaszokban megsebezték.

Kétségtelen, hogy nehéz volt pontozni ezt a küzdelmet, és a legtöbb elemző és szurkoló sokkal szorosabbnak látta, mint a három bíró, akik végül 115-113, 115-113 és 116-112 arányban egyértelműen Haney-nek adták a győzelmet.

„Nem akarok erről beszélni. Mindenki látta, hogy mi történt ma… Nézze, azt hiszem, megmutattam, hogy jó formában vagyok. Viszlát legközelebb. Most nem tudok erről beszélni. Ez em egy kényelmes pillanat számomra” – mondta Lomachenko.

Később az ukrán a színfalak mögött sírva mutatkozott - a bokszrajongóknak nehéz képet adni mindazok után, amit amatőrként és profiként is adott a sportágnak.

A meccs utáni sajtótájékoztatón egy higgadtabb Lomachenko éretten reflektált a teljesítményére, mondván, hogy talán nem volt elég meggyőző ahhoz, hogy elvegye az öveket a bajnoktól. Teljesítménye azt mutatja, hogy megvan benne a kellő erő ahhoz, hogy újra bajnok legyen, de 35 évesen, amikor éppen csak lemarad az egész karrierjét körülvevő céltól, az szomorú pillanat számára.

Borítókép: Getty Images

Videók