Kvóta nélküli nap Bangkokban

Veres Roland gyorsan búcsúzott az utolsó ökölvívó olimpiai kvalifikációs tornán


Veres Roland számára már az első napon véget ért az ökölvívók utolsó, bangkoki olimpiai kvalifikációs versenye, mivel az 57 kg első fordulójában kikapott uruguayi ellenfelétől.

A thaiföldi viadalon a 2022-ben Európa-bajnoki bronzérmes, tavaly Európa Játékok-negyeddöntős korábbi kick-box-világbajnok - a magyar szövetség Facebook-oldalának bejegyzése szerint - remekül kezdte a Lucas Fernandez Garcia elleni meccset. Az első menetben számoltatott is riválisára, ennek ellenére az ötből csupán négy pontozónál nyerte meg a menetet. A folytatásban a dél-amerikai bokszoló feljavult és a második szakaszban kiegyenlített küzdelem zajlott a ringben, ami a pontozáson is meglátszott, mivel három bíró az uruguayit, kettő pedig a magyart látta jobbnak.

A harmadik három percben aztán egyértelműen Fernandez Garcia volt a jobb, Veres Roland nem tudta betartani a taktikai utasításokat és végül 3-2-es megosztott pontozással elbukta a meccset, ezzel pedig a párizsi szereplés lehetőségét is.

Bangkokban még hat magyar lép ringbe. Közülük szombaton az áprilisi Európa-bajnokságon ezüstérmes Bernáth Attila (51 kg) lesz érdekelt, aki a legjobb 64 között a ghánai Theophilu Alloteyjel mérkőzik meg közép-európai idő szerint 12.45 körül.

(Fotó: facebook/Veres Roland)

Videók