Joyce: Túl nagyot kockáztattam és megfizettem az árát

Joe Joyce nem fog így távozni.


A nagydarab brit nehézsúlyú világossá tette, hogy nem vonul vissza a szombat esti, Zhilei Zhang elleni brutális, harmadik menetes kiütéses vereség után a londoni OVO Arena Wembley-ben.

A 38 éves Joyce tisztában van azzal, hogy hosszú újjáépítési folyamat áll előtte, de a Queensberry Promotions YouTube-oldalára feltöltött mérkőzés utáni interjúban kijelentette, hogy nem áll szándékában visszavonulni az ökölvívástól.

A londoni Joyce azt is elismerte, hogy nem volt bölcs döntés, hogy április 15-én megmérkőzött Zhanggal, mert túl kockázatos ellenfél volt, amikor a 2016-os olimpiai ezüstérmes már biztosította helyét a WBO kötelező kihívójaként Oleksander Usyk egyik nehézsúlyú címéért.

„Túl nagy volt a kockázat. Talán más utat is választhattam volna, de úgy döntöttem, hogy vállalom a kihívást, és megfizettem az árát. De nekem nem ez a célom. Van még bőven a tankban, úgyhogy még látnod kell engem a ringben. Szóval, nem is tudom. Egy kis szünetet kell tartanom, elgondolkodni, visszanézni a meccset, és aztán újult erővel visszatérni” – mondta Joyce.

A kínai Zhang a második meccsükön ismét kihasználta Joyce védekezési hibáit. A balkezes bunyós számos balegyenest és jobbhorgot bevitt, mielőtt egy tökéletesen kivitelezett jobb horog okozta Joyce profi karrierjének első kiütését a harmadik menet végén. Joyce legyőzte Steve Gray bíró számolását, de Gray úgy döntött, hogy nem folytathatja a küzdelmet.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Stephen Pond/Getty Images

Videók