Joshua azt akarom, hogy az legyen az örökségem, hogy egészségesen távoztam

Joshua decemberben a Közel-Keleten a korábbi címvédő Deontay Wilder vagy a WBC jelenlegi bajnoka, Tyson Fury elleni jelentős összecsapásra készülhet.


Anthony Joshua biztosra akar menni, hogy nem kell ápolnia majd öregkorára is a bokszsérüléseit.

A korábbi nehézsúlyú bajnok egy nemrégiben adott interjúban elmondta, hogy örökségének egy részét az egészségével teszi egyenlővé.

„A bokszban az emberek egyféleképpen mennek be az edzőterembe, és nem sokan jönnek ki ugyanúgy, a traumák és a dolgok miatt, amiken a testük keresztülment. Azt akarom, hogy az örökségem az legyen, hogy egészségesen sétáltam ki. Képzelj el 50 vagy 60 éves koromban egy kerekesszékben - törékeny vagyok a trauma miatt, aminek kitettem a testemet. Az örökségemnek az kell, legyen, hogy amikor öreg leszek, még mindig friss vagyok. Azt akarom, hogy az emberek azt mondják: 'Hűha, még mindig jól néz ki, még mindig vigyáz magára.” - mondta Joshua a Men's Healthnek.

A 33 éves Joshua a múlt hónapban Jermaine Franklin ellen aratott egyhangú pontozásos győzelem után áll, ami az első győzelme volt azóta, hogy zsinórban két vereséget szenvedett a WBO, WBA, IBF, IBO bajnok ukrán Oleksandr Usyk ellen. A Franklin-meccs volt Joshua első mérkőzése Derrick James edző irányítása alatt, aki leginkább az egyesített váltósúlyú bajnok Errol Spence Jr. és a vitathatatlan junior középsúlyú bajnok Jermell Charlo edzőjeként ismert.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: (Photo by Francois Nel/Getty Images

Videók