Hrgovic nem vár tovább: „2024 nagyon érdekes lesz év lesz”

Filip Hrgovic végre látja a napfényt az alagút végén.


Több mint egy év telt el azóta, hogy Filip Hrgovic a 2016-os olimpiai bronzérmes az elsőszámú kihívója lett az IBF nehézsúlyú világbajnoki címnek. A mai napig nem tudta beváltani ezt a státuszt, sőt, még csak nem is csábította egyik divízióbeli vetélytársát sem arra, hogy a felajánlott ideiglenes övért küzdjön.

Ehelyett a veretlen horvát másodszor is szorítóba lép, bár ezúttal azzal az ígérettel, hogy amennyiben december 23-án a szaúd-arábiai Rijádban legyőzi Mark De Morit, legközelebb az övért szállhat harcba.

„Én vagyok a következő a sorban a nehézsúlyú világbajnoki címért. Az [Oleksandr] Usyk vs. [Tyson] Fury mérkőzés győztesével fogok megküzdeni. Vagy ha leteszik a címet, mivel visszavágót akarnak, akkor az IBF ranglistán a következő legjobb helyen álló bunyóssal fogok megküzdeni. Ez az Anthony Joshua és Otto Wallin győztese lesz” – mondta Hrgovic.

A Hrgovic-De Mori mérkőzés része a nyolcmeccses rijádi szuperkártyának, amelyen a korábbi címvédők, Anthony Joshua és Deontay Wilder külön mérkőzéseket vívnak az est társfőmérkőzéseként. Ugyanebben a városban és a rendezvény szervezői február 17-én a Tyson Fury-Oleksandr Usyk vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki mérkőzést is megrendezik.

Hivatalosan a Fury-Usyk győztesnek kellene a következő összecsapást vívnia Hrgoviccsal, aki az IBF kötelező kihívója, miután tavaly pontozásos győzelmet aratott Zhang Zhilei felett. Ezt követően augusztus 12-én Londonban a veretlen Demsey McKean ellen őrizte meg a helyét a sorban. A De Mori elleni meccs alig több, mint egy időmérő, abban a reményben, hogy Hrgovic kötelező státuszát februárban érvényesítik. Széles körben elterjedt, hogy a Fury-Usyk bajnoki csata visszavágó záradékot tartalmaz, bár az IBF szabályai tiltják ezt, ami szabaddá tenné az utat Hrgovic számára, hogy megkapja a megbízást a következő mérkőzésre a győztes ellen - vagy végül a megüresedett címért való küzdelemre.

A svéd Otto Wallin és Joshua a következő legmagasabban rangsorolt kihívó, akik a december 23-i mérkőzésen találkoznak egymással. A győztes kerülhet olyan pozícióba, hogy Hrgovic ellen küzdhet meg az esetlegesen megüresedő IBF-címért, bár széles körben úgy vélik, hogy Joshua és Wilder - ha decemberben győznek - legközelebb egymás ellen lépnek szorítóba.

Ettől függetlenül Hrgovic jobban fogja érezni magát 2024-ben, mint bármelyik eddigi évben a profik között.

„A következő év nagyon érdekes lesz" - jegyezte meg Hrgovic.

Borítókép: Tom Dulat/Getty Images

 

Videók