Hearn: Amikor bejelentenek egy ilyen nagy meccset, az másokat is motivál

Eddie Hearn reagált a Tyson Fury-Oleksandr Usyk bejelentésre.


Tyson Fury és Oleksandr Usyk végre tollat ragadott és aláírta a papírokat, hogy megküzdjenek egymással és megkoronázzák az első vitathatatlan nehézsúlyú bajnokot Lennox Lewis óta 2001-ben - és a Matchroom promótere, Eddie Hearn pozitívan reagált a hírre.

Úgy tűnt, hogy Fury és Usyk az év elején a Wembley stadionban megmérkőzik egymással, miután az ukrán elfogadta a 30%-os pénztárcafelosztást, de a tárgyalások hirtelen meghiúsultak a visszavágó anyagiak miatt. A bokszvilág többi részének tudtán kívül a háttérben folytatódtak a tárgyalások, és a héten jelent meg a hír, hogy állítólag megállapodás született, amit nem sokkal később mindkét csapat részéről megerősítés követett. A mérkőzésre Szaúd-Arábiában kerül sor, egy olyan régióban, amelyet Eddie Hearn jól ismer, hiszen ott rendezte meg az Anthony Joshua-Usyk visszavágót.

A Boxing Socialnak nyilatkozva Hearn a mérkőzés bejelentésére reagálva elmondta, hogy a mérkőzés jót tesz a boksznak, és arra ösztönzi, hogy több nagy összecsapást akarjon rendezni.

„Fantasztikus, remélem, hogy megtörténik, és hiszem, hogy meg is fog. Bármikor, amikor hatalmas összeg van az asztalon, ő [Fury] el fogja fogadni a meccset. Ez egy nagyszerű küzdelem a divízió számára, ahogy mondtam, remélem, hogy megtörténik. Nem tudom, hogy mikor lesz, az én megérzésem szerint januárban, de lehet, hogy december 23-án. Ez egy kis nyomást gyakorol az angol bokszra. Arra ösztönöz, hogy a Benn-Eubank meccset még inkább az Egyesült Királyságban rendezzük meg, de ez nyilvánvalóan nem rajtunk múlik. Amikor bejelentenek egy ilyen nagy meccset, az másokat is motivál. Amikor megláttam ezt a hírt, azt gondoltam, hogy "AJ-t összekell hoznunk Deontay Wilder ellen, és Eubankot Benn ellen. Ez egy természetes reakció.”

A Fury-Usyk mérkőzésre a szaúd-arábiai Riyadh szezonban kerül sor, feltéve, hogy 'The Gypsy King' sértetlenül megússza az október 28-i Francis Ngannou elleni mérkőzést.

Borítókép: Getty Images

Videók