Haney kíméletlenül kigúnyolja Lomachenkót, amiért sírt a vereség után

Haney azt tanácsolta ellenfelének, hogy viselje férfiként a vereséget.


Devin Haney "fájó vesztesnek" bélyegezte Vaszilij Lomachenkót az ukrán elleni vitathatatlan könnyűsúlyú címvédése után.

A páros tizenkét meneten keresztül küzdött, tele technikával és stratégiával, a lendület pedig végig kitartott. Bár mindkét fél szerzett meneteket, rengeteg olyan menet volt, amely bármelyik irányba eldőlhetett volna. A ringbírók végül egyhangú döntéssel a bajnok javára döntöttek, és Lomachenko pályafutása során harmadszor szenvedett vereséget. 35 évesen lehet, hogy nem kap több esélyt arra, hogy vitathatatlan bajnok legyen. Valószínűleg ez, valamint az a tény, hogy meg volt győződve arról, hogy eleget tett a győzelemhez, vezettek ahhoz, hogy a mérkőzés után könnyeket ejtett az öltözőben.

A kép sok bokszrajongót megérintett, de Haney inkább a közösségi médiában reagált rá. Az amerikai többször is posztolta a képet, hogy kommentálja a bunyóról alkotott véleményeket. Válaszul arra, hogy Lomachenko csapata az összes szankciós szervezetet megkereste azzal a kéréssel, hogy az ő emberük legyen az első számú kihívó, Haney azt tanácsolta ellenfelének, hogy viselje férfiként a vereséget.

„Ez a fickó, egy kibaszott sértett vesztes…. Tüntessék el ezt a kiváltságos, sértett vesztes embert a bokszból, miközben kifogásokat keres! Fogadd el a vereséget férfiként és hagyd abba a sírást! Minden lehetősége megvolt a győzelemre, de elbukott! Mondd meg a bizottságnak, hogy adja vissza a 400 ezret, amire megbüntettek.”

Lomachenko csapata fellebbezni fog a döntés ellen, de valószínűleg nem jut messzire, függetlenül attól, hogy sok szurkoló és elemző szerint ő nyert.

Borítókép: Getty Images

Videók