Fury lecsapott Usykra: Azt hittem, hogy ő egy harcos…

Tyson Fury szerint az ukrán bajnok veszített Dubois ellen.


A WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury célba vette Oleksandr Usykot a kötelező kihívó Daniel Dubois elleni legutóbbi teljesítménye miatt.

Múlt hónapban Lengyelországban Usyk Dubois ellen a kilencedik menetben kiütéssel megtartotta IBF, IBO, WBA, WBO címeit. Az ötödik menetet azonban folyamatosan vitatják - amikor Dubois testütést mért rá, és Usyk percekig feküdt a földön a fájdalomtól. A bíró ezt mélyütésnek minősítette, de vannak olyan megfigyelők, akik szerint az ütés legális volt.

Fury azok közé tartozik, akik szerint Dubois szabályos ütést mért, és Usykot ki kellett volna számolni. Usyk végül felgyógyult és folytatta a küzdelmet és végül megnyerte azt.

„Azt hittem, hogy veszített Dubois ellen. Egy kicsit feladta a gyáva. És ha egyszer feladod, akkor mindig feladod, ahogy Dubois-nál is láttuk. Két feladós harcolt egymás ellen. Usyk egy testütés után feladta, és öt percig fetrengett a padlón, mint egy kis gyáva. Dubois pedig egy ütés után feladta. Ez az igazság. Azt hittem, hogy Usyk egy harcos. De egyértelműen nem az, csak egy kis nyápic. Engem teljes erőből, közvetlenül öv alatt ütöttek meg a legkeményebb ütésekkel, amiket valaha is láttál, én nem kerültem padlóra. Ilyen, amikor egy harcos vagy. Ha egyszer feladod, mindig fel fogod adni. Apám mondta ezt nekem, amikor gyerek voltam” - mondta Fury a Sky Sportsnak.

Borítókép: James Manning/PA Images via Getty Images

Videók