Froch: Elkeserítő időszak ez a bokszrajongók számára

„Az emberek a promótereket hibáztatják, a televíziós csatornákat okolják, de ha a bunyósok küzdeni akarnak, akkor össze lehetne hozni” - mondta Froch a Betfrednek.


A korábbi szuperközépsúlyú bajnok Carl Froch frusztrált a nehézsúly jelenlegi helyzete miatt, mert a legjobb bunyósok nem harcolnak egymás ellen - az állandó pénzügyi viták kisiklatják a nagy meccseket.

A WBC világbajnok Tyson Fury tavaly december óta inaktív, amikor a trilógia mérkőzésükön megverte és megállította Derek Chisorát. Fury következő meccse a jelek szerint már kilátásban, de az ellenfél egyelőre ismeretlen. Komoly tárgyalásokat folytatott arról, hogy az egyesített bajnok Oleksandr Usykkal csapjon össze, de a két fél nem tudott megegyezni a visszavágó anyagi feltételeiről. Furynak gondjai voltak az Anthony Joshua elleni mérkőzés tárgyalása során is, aki úgy döntött, más irányba indul el.

Froch úgy véli, Fury már a sportágtól való visszavonulásán gondolkodik. Fury az elmúlt években többször is bejelentette visszavonulását, de gyorsan változtat ezeken a terveken.

„Szerintem Tyson Fury fél szemmel már a visszavonulásra gondol. Neki már elege van. Ő egy nagydarab srác, aki egy kicsit meghízott, és mindenki tudja, hogy a meccsek között egy kicsit elhagyja magát. Aztán lefogy egy elfogadható súlyra, és tényleg félelmetes erő a nehézsúlyban, mivel 180 centi magas, nagydarab, gyorsan mozog, könnyű lábú, és szerintem bármelyik korszak bármelyik bunyósával képes felvenni a versenyt. A 80-as és 90-es években a legjobb régi iskola bunyósai, például Lennox Lewis és Evander Holyfield ellen is megállta volna a helyét. Azonban nem bokszolnak, ez frusztráló, és a bokszrajongók kezdik megunni. A vegyes harcművészetekben mindannyian kiállnak egymás ellen, mert ilyen a rendszerük. A futballban minden csapat játszik egymással. A bokszban ott van Tyson Fury, aki mindenkivel dumál, de nem történik meg a bunyó. Anthony Joshuát sem érdekli már a boksz, ezt ő maga mondta, már csak a pénzért csinálja. Ha 100 millió font nem elég, akkor nem tudom, mikor hagyja abba. Elkeserítő időszak ez a bokszrajongók számára. Az emberek a promótereket hibáztatják, a televíziós csatornákat okolják, de ha a bunyósok küzdeni akarnak, akkor össze lehetne hozni” - mondta Froch a Betfrednek.Borítókép: Zac Goodwin/PA Images via Getty Images

Videók