Frank Warren megszólalt Tyson Fury következő meccséről: Mindenkit meg fog lepni

A bejelentés akár már a jövő héten megtörténhet.


Frank Warren, a WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury társproducere jelezte, hogy bokszolója következő mérkőzése sokakat meg fog lepni.

„Hamarosan jön a bejelentés, elég érdekes lesz, mindenki meg fog lepődni. Ez mindent megváltoztat” - mondta Warren a Daily Mailnek.

A közel-keleti székhelyű Skill Challenge Promotions promóciós cég azt reméli, hogy Szaúd-Arábiában rendezhetik meg a vitathatatlan Fury és a WBO, IBF, WBA, IBO bajnok Oleksandr Usyk közötti mérkőzést.

A Usyk elleni mérkőzést a Skill Challenge egy decemberi időpontra célzott meg, de Warren kifejtette, hogy a Fury-Usyk mérkőzés valószínűleg csak 2024 elején lehetséges.

„Nem fogok ebbe belemenni, jelenleg a következő meccsére koncentrálunk, és attól függően, hogy milyen időpontban jelentjük be, lehet, hogy nem lesz elérhető. Lehet, hogy amúgy sem lesz decemberben semmi, mert Amer [Abdallah], aki a Skills Challenge bokszért felelős vezetője, azt mondta, hogy amúgy is 2024 első negyedévében akarják összehozni azt, amit akarnak” - mondta Warren a Talk Sportnak.

Fury a decemberi, Derek Chisora elleni, trilógiai mérkőzéses győzelme óta nem harcolt. Komoly tárgyalások folytak arról, hogy egy áprilisi időpontra összehoznának egy meccset Usykkal, de a két fél nem tudott megegyezni a visszavágó pénzügyi feltételeiről. Usyk most a WBA "rendes" bajnoka, Daniel Dubois ellen fogja teljesíteni kötelezettségeit egy augusztusi lengyelországi időpontban. Feltéve, hogy Fury és Usyk megnyeri a soron következő mérkőzéseit, mindkét veretlen címvédő számára egy vitathatatlan mérkőzés lesz a cél.

Borítókép: Getty Images

Videók