Errol Spence visszautasítja a visszavonulásról szóló híreket: „Igen, szétrúgták a seggem, de…”

Spence az elmúlt évek során számos hullámvölgyet élt át.


Errol Spence Jr. hétfőn egy sor poszt és fejlemény megosztásával vetett véget a közösségi média szünetének.

Miután Spence az Instagramon közzétett egy videót, amelyben bejelentette, hogy szürkehályogműtéten esett át, a korábbi váltósúlyú egyesített bajnok augusztus óta először lépett fel az X-re (korábban Twitter), hogy tovább foglalkozzon a Terence Crawfordtól július 29-én elszenvedett első karrierbeli vereségével. Crawford a vitathatatlan váltósúlyú címmérkőzés során uralta Spence-t. Háromszor is padlóztatta, a kilencedik menetben pedig megállították a párharcot.

Spence az X-en reagált azokra az állításokra, hogy Crawford egyszerűen jobb bunyós nála, és hogy ő egy "egytrükkös póni".

„Lehet, hogy igazad van, de az egy trükk olimpiát ért, a gyerekek magániskolába járnak, anya és apa már évekkel ezelőtt nyugdíjba ment, az útlevelem tele van bélyegekkel, és nem kell újra kesztyűt ragadnom, ha nem akarok. Ez király. A Spence család nagyra értékeli őket, ha azért fizetnek, hogy ezt az egytrükkös pónit nézzék. Nem kamuzok - az első három hónapban [a Crawford elleni vereség után] arra vártam, hogy valaki a nyilvánosság előtt mondjon valamit. Kiszolgáltatott voltam egy pernek vagy valami másnak ez idő tájt. Néhányan elfelejtik, hogy mi ez a szarság valójában, amíg 37 évesen nem próbálsz visszatérni a korábbi bevételed 10%-áért. Mindezek ellenére, a nyugdíjas szarságokat elfelejtheted. Igen, szétrúgták a seggem, de nagyrészt nem úgy éltem, mint egy bokszoló.”

Spence az elmúlt évek során számos hullámvölgyet élt át. Spence először 2017-ben lett IBF váltósúlyú világbajnok, amikor Kell Brook ellen aratott győzelmet. A Lamont Peterson, Carlos Ocampo és Mikey Garcia elleni három címvédő mérkőzéssel a balkezes Spence-nek lehetősége nyílt arra, hogy 2019-ben Shawn Porter ellen egyesítse az öveket a divízióban.

Kevesebb mint két héttel azután, hogy megosztott döntéssel legyőzte Portert, Spence október 10-én túlélt egy majdnem végzetes autóbalesetet. Spence elvesztette uralmát Ferrarija felett, és többször is megpördült a sportkocsija. Spence nem volt bekötve, és kirepült az autóból. Később bűnösnek vallotta magát a baleset során ittas vezetésben. Ezt követően visszatért, hogy 2020-ban legyőzze Danny Garciát. 2021-ben bal oldali retinaműtéten esett át, ami arra kényszerítette, hogy visszalépjen a Manny Pacquiao elleni, tizenegy nappal korábbi mérkőzéstől. Spence felépült a szemsérülésből, és legyőzte Yordenis Ugas-t, és a WBC, az IBF és a WBA cím birtokosa lett.

A balszerencse azonban látszólag követte őt. 2022 decemberében Spence autója totálkárosra tört, miután egy fiatalkorú, jogosítvány nélküli sofőr nekiment. Az ütközés következtében lábsérülést szenvedett. A sérülés azonban nem volt olyan súlyos, hogy kisiklassa a Crawford elleni összecsapást. Spence tavaly nyáron élt szerződéses jogával a Crawford elleni visszavágóra, de időpontot még nem jelentettek be.


Borítókép: Getty Images

Videók