David Benavidez Canelót akarja legközelebb: „Adjuk meg az embereknek, amit akarnak!”

„Emlékeztettem mindenkit arra, hogy ki az igazi bajnok.”


A veretlen szuperközépsúlyúak csatájában David Benavidez a hatodik menetben legyőzte és megállította Demetrius Andrade-ot.

A WBC nemrégiben kiadott határozata értelmében Benavidez mostantól a vitathatatlan bajnok Saul "Canelo" Alvarez kötelező kihívója. Andrade a mérkőzés elején nagyon jól tartotta magát, de minden a feje tetejére állt, amikor Benavidez a negyedik menetben egy kemény jobbegyenesse leütötte őt.

További két menetnyi büntetés után Andrade sarka eleget látott, és leállította a küzdelmet.

„Képes voltam megállítani őt, a kemény munka és az odaadás miatt, amit beletettem. Mindenki azt mondja, hogy nem vagyok ilyen, nem vagyok olyan, lapos vagyok, nincs védekezésem. Ez a fickó valószínűleg az egyik legjobban védekezett. Támadásban is nagyon jó volt. Ennek ellenére alig tudott megütni, szerintem ez önmagában is sokat elmond. Folyamatosan meg kell vernem azt, akit elém tesznek. Én vagyok a legjobb. Legenda leszek, mire visszavonulok, szóval jöhet bárki, ki fogom ütni őket” – mondta Benavidez.

Benavidez most arra koncentrál, hogy Canelo legyen a következő ellenfél.

„Megszilárdítottam a pozícióm ezzel a győzelemmel. Emlékeztettem mindenkit arra, hogy ki az igazi bajnok a súlycsoportban. Ki akar látni engem Canelo ellen? Én leszek a szuperközépsúlyú világbajnok. Adják meg nekem azt a meccset, amit mindannyian látni akarunk. Ki akarja látni a Benavidez kontra Canelo mérkőzést? Adjuk meg az embereknek azt, amit látni akarnak, és az a Benavidez vs. Canelo meccs.”

Borítókép: David Becker/Getty Images

Videók