Crawford szerint a Spence-meccs az, amire a boksznak szüksége volt

Mi hiányzik jelenleg az ökölvívásból?


Gyakran előfordul, hogy a boksz nem tud olyan nagyszabású mérkőzéseket adni, amelyek a közönséget teljesen kiszolgálják.

Floyd Mayweather Jr. a fénykorában mestere volt annak, hogy látszólag minden megálljon szombat este, és a bunyói a középpontba kerüljenek. De amióta Mayweather 2017-ben visszavonult a profi ökölvívástól, mindössze három mérkőzés lépte át az egymilliós fizetős nézettségi határt – az első két meccs Canelo Alvarez és Gennagyij Golovkin között, valamint a Gervonta Davis és Ryan Garcia áprilisi összecsapása. Errol Spence Jr. és Terence Crawford a következő nagy kasszasikerre pályázik, amikor július 29-én a Las Vegas-i T-Mobile Arénában a Showtime PPV műsorán összecsapnak a várva várt vitathatatlan váltósúlyú mérkőzésen.

A nagy téttel bíró megjósolhatatlan összecsapás a legnagyobb váltósúlyú bokszmeccs azóta, hogy Mayweather 2015-ben egyhangú döntéssel legyőzte Manny Pacquiaót, és eközben minden idők bevételi és PPV-vételi rekordjait is megdöntötte.

„Ez nagyszerű lesz a boksz számára és fantasztikus a szurkolóknak. Ez volt az a meccs, amit akartam, amire szüksége volt az ökölvívásnak. Két bunyós, akik mindent kockára tesznek. Mindketten a legjobb korukban vannak, és nincs hiba az előéletükben, és mindent egy éjszaka alatt engednek ki a kezükből. Mitől lett ez a meccs a legnagyobb durranás? Csak tudni. Bunyózzunk és csináljuk meg. Hagyjuk abba a játszadozást és a hibáztatást. Elmentem hozzá, mint férfi a férfival, és azt mondtam neki, hogy fogjunk össze, és csináljuk meg ezt a meccset” – mondta Crawford a BoxingScene.com-nak és más újságíróknak.

A teljes cikkért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók