Crawford Ennis bajnoki címéről: „Úgy tűnik, mindenki jól érzi magát, ha e-mail bajnok”

Terence Crawford egy nap még a világ tetején volt, 24 órával később már nem.


A hét elején Terence Crawford úgy feküdt le palotai birtokán, hogy mind a négy világbajnoki címe a kandallóján állt. Néhány órával később észrevette, hogy az IBF-címe hirtelen eltűnt. Alig néhány hónappal azután, hogy vitathatatlan bajnokká vált, az IBF szervezete bekopogtatott hozzá. Miután Crawford elárulta, hogy az Errol Spence Jr. elleni szerződéses visszavágó miatt nem tud megmérkőzni kötelező kihívójával, Jaron Ennisszel, megfosztották őt a címétől, Ennis pedig bajnokká vált.

Bár Ennis hivatalosan is bajnok lett, a 26 éves harcos nem ugrált örömében. Ennis abban reménykedett, hogy Crawford egyszerűen ringbe száll és megküzd vele, nem pedig abban, hogy felemelik. Crawford, bár nem volt boldog a dolgok alakulásával, együtt érez Ennisszel.

„Tudom, hogy ez nem ideális. Tisztában vagyok vele, hogy csalódott, mert nem tudta megnyerni a bajnoktól, meg miegymás. Ez csalódást keltő” - mondta Crawford a riporterek egy csoportjának.

A csalódottság, amire Crawford célozgat, különböző formában jelentkezik. Egyrészt megérti, hogy Ennis miért elégedetlen, másrészt viszont Crawford maga is az. A döntésnek, hogy e-mailben kapja meg a címet, rossz felhangja van. Crawford szemszögéből nézve Ennisnek más megoldást kellett volna követelnie, ahelyett, hogy hátradől és elfogadja a döntést.

„Én az ő helyében harcolnék érte. Inkább a harmadik számú sráccal bokszolnék, ha nem tudnám megszerezni a másikat. Ne küldjenek nekem öveket postán. Csak úgy tűnik, hogy most mindenki nyugodtan lehet e-mail bajnok.”

Nem ez volt a legbüszkébb pillanata, de Ennis bízik abban, hogy a címének köszönhetően a váltósúlyú divízió néhány nevesebb alakját is magához tudja majd csábítani. Eddig nem igazán tudott megküzdeni az élvonal krémjével. Ironikus módon Crawford is ezzel a problémával küzdött évekig.

„Tudom, hogy frusztráló, hogy nem tudja megszerezni azokat a nagy meccseket, de ez a játék része."

Borítókép: Getty Images

Videók