Búcsúzott az Eb-ezüstérmesünk is

Bernáth Attila is kiesett a bangkoki ökölvívó olimpiai kvalifikációs tornán


Veres Roland pénteki búcsúja után szombaton meglepetésre az Európa-bajnoki ezüstérmes Bernáth Attila is az első fordulóban kikapott és kiesett az ökölvívók utolsó, bangkoki olimpiai kvalifikációs versenyén, így nem lesz magyar a párizsi olimpián a férfi 51 kilogrammos súlycsoportban.

A debreceniek klasszis versenyzője egyértelműen kvótaszerzésre esélyesként érkezett meg a thaiföldi viadalra, s az olimpiai szerepléshez négy meccset kellett volna nyernie, ám már az első akadályt sem sikerült vennie.
Az áprilisi Eb-n egészen kiemelkedő teljesítménnyel ezüstérmes Bernáth a ghánai Theophilu Alloteyjel csapott össze a 64 között. A magyar szövetség közösségi oldala szerint az első menetben kiegyenlített csata folyt a ringben, ami után három pontozó a ghánait, kettő a magyart látta jobbnak.
A második szakasz az elsőhöz hasonló küzdelmet hozott és a pontozás is hasonló volt, ám ezzel még nem dőlt el a csata sorsa, mivel az utolsó három perc előtt az afrikai bokszoló egy pontozónál vezetett 20-18-ra, a másik négynél döntetlen volt az állás. Bernáthnak tehát minden esélye megvolt a győzelemre, ám nem ütött eleget, inkább egy-egy nagy ütésre várt, ami megbosszulta magát és végül egyhangú pontozással kikapott.
Bangkokban még öt magyar lép ringbe. 

(Fotó: facebook/Magyar Ökölvívó Szövetség)

Videók