Bernard Hopkins Ryan Garciáról: "Nem az a dolgunk, hogy megcsókoljuk a bunyósok seggét”

Bernard Hopkins nem hagyja magát: szigorúan kritizálja Ryan Garcia bajnoki aspirációt.


A Golden Boy partnere, Bernard Hopkins láthatóan nem túlságosan szeretné szépíteni a szavait a bunyósaival szemben - még egy olyan esetében sem, akit pénzes tehénnek tartanak.

A Hall of Fame bunyós a héten került a címlapokra, amikor a Golden Boy elsőszámú ügyfeléről, Ryan Garciáról korábban tett megjegyzései arra késztették Garciát, hogy a promóciós cégét ostorozza a támogatás vélt hiánya miatt. Ez volt a legújabb jele annak, hogy mennyire megromlott a bunyós és a promóter közötti viszony. Garcia az elmúlt év nagy részében ellenségeskedett a Golden Boy-al - különösen az alapító Oscar De La Hoya-val; a két bunyós jelenleg pereskedik a szerződése miatt.

A legutóbbi balhé akkor történt, amikor Garcia szombaton a texasi Houstonban található Toyota Centerben Oscar Duarte ellen tér vissza a ringbe. Egy szerdán megjelent interjúban Hopkins úgy tűnt, hogy célba vette Garciát azzal, hogy azt sugallta, hogy a harsánysága visszafelé sülhet el.

„Van egy dolog ebben a sportban, amit imádok, és ezért beszélek róla olyan szenvedélyesen, és ezt néhányan rosszul veszik, de engem nem érdekel. Nem kérek bocsánatot, kiállok amellett, amit mondok. Egy dolog nagyon igaz erre a sportra, ami egyetlen másra nem. Ha elkezded mondogatni, hogy ki vagy, kinek hiszed magad, a sportág meg fogja mutatni a hülyeségedet. És ez nem lesz titok, nem a sötétben fog zajlani, hanem a nagy reflektorfényben” - mondta Hopkins a FightHubTV-nek.

Amikor megkérték, hogy közvetlenül válaszoljon Garcia állításaira, Hopkins kijelentette, hogy nem fog foglalkozni vele, és nem is próbálja elkényeztetni őt.

„Nem kezeli őt úgy, mint egy bajnokot? Ő egy bajnok? Van világbajnoki öve? Figyelj, nem az a dolgunk, és ezt Oscar a maga módján meg fogja ismételni, nem az a dolgunk, hogy bunyósok seggét nyaljuk, és olyasmit mondjunk nekik, ami nem igaz. Meccseket reklámozok, nem hazugságokat. Ezt vidd el a bankba, és gondoskodj róla, hogy később kamatot kapj erre az idézetre. Nem akarom, hogy a média ezt átalakítsa, azért szólaltam most meg, mert azt akarom, hogy a világ és az emberek megértsék, akár egyetértenek, akár nem. Az én dolgom figyelni a mai fiatal bunyósokat, akik még tényleg akarnak… a munkájuknak élnek, és kiállnak amellett, amit mondanak. Tapasztalt vagyok, nem jöhet utánam egy generáció sem, akik azt hiszik, hogy átverhetnek, blöffölhetnek. Mi ott voltunk, csináltuk és láttuk, így értjük, mi van és mi nincs ott. Szeretném, ha Garcia olyan nagyságokba érne fel, akinek hiszi, vagy gondolja magát, és mi támogatjuk is őt ebben.”

Borítókép: Getty Images

Videók