Bellew: Ha Usyk legyőzi Furyt, akkor biztosan a legnagyobbak közé fog tartozni

Bellew bízik abban, hogy Usyk képes lesz legyőzni Furyt.


A korábbi cirkálósúlyú bajnok Tony Bellew továbbra is támogatja Oleksandr Usykot, hogy vitathatatlan bajnok legyen a nehézsúlyban.

Bellewt karrierje utolsó mérkőzésén, 2019-ben győzte le Usyk. Múlt szombat este Lengyelországban Usyk Daniel Dubois ellen védte meg a WBO, IBO, IBF, WBA címeit. Usyk most a WBC világbajnok Tyson Fury elleni teljes divízióegyesítést tűzte ki célul.

Bellew bízik abban, hogy Usyk képes lesz legyőzni Furyt.

„Szerintem most már csak a vitathatlan címmérkőzést akarja. Egyesíteni akarja a nehézsúlyú divíziót, és aztán egyszerűen csak el akar majd sétálni. Nem hiszem, hogy még egyszer látnánk utána őt küzdeni. Egyszerűen csak el akar majd menni a naplementébe, és így is kell tennie. Megérdemli. Már majdnem mindent elért, így nem lesz kihívása, ha legyőzi Tyson Furyt, amire képes" - mondta Bellew a Safe Betting Sites-nek.

Usyk már történelmet írt azzal, hogy ő lett az első bokszoló, aki vitathatatlan cirkálósúlyú bajnok lett a négyes övek korszakában. Ha Usyk valóban képes arra, hogy a négyes öv első vitathatatlan nehézsúlyú bajnoka legyen, Bellew úgy véli, hogy az ukrán a nehézsúly történetének egyik legjobb bunyósaként fog bevonulni a történelembe.

„Ha ez sikerül neki {megveri Tyson Furyt}, akkor biztosan a legnagyobbak között fog bevonulni. Nem nevezhetjük minden idők legnagyobbjának, de mindenképpen ott van.”

Ami a közeljövőjét illeti, Usyk kénytelen lehet kötelező címvédésre kényszerülni az IBF első embere, Filip Hrgovic ellen.

Borítókép: Getty Images

Videók