Zhilei Zhang tudja, kit akar, miután legyőzte Joyce-t

Zhilei Zhang szombat este óriási nehézsúlyú felfordulást okozott, amikor megállította Joe Joyce-t, és ezzel ő lett a WBO ideiglenes bajnoka.


 Joyce nagy favoritként indult a mérkőzésen, sokan úgy érezték, hogy a 39 éves Zhang számára túl sok lesz, de nem így lett.

A „Big Bang” azonban nem a végső búcsú miatt érkezett Londonba, és már az első gongütéstől kezdve mindenféle bajba sodorta Joyce-t. A „The Juggernaut” nem tudott kitérni Zhang balkezének útjából, és szinte minden ütés betalált, amit a kínai nehézsúlyú indított. Joyce jobb szeme szinte azonnal duzzadni kezdett, és végül az orvosnak és a bírónak nem volt más választása, mint hogy a hatodik menetben megállította a mérkőzést.

A britnek lehetősége van az azonnali visszavágóra, de a meccs utáni interjújában utalt arra, hogy esetleg bevállal egy közbeeső meccset, és a teljesítménye alapján ez talán tanácsos is lenne. Zhang ezzel szemben egy világbajnoki cím megszerzésére törekszik – és tudja, hogy kit és hol akar. A győzelem megszerzése után a Boxing Socialnak nyilatkozva Zhang így fogalmazott.

„Tyson Fury Kínában.”

Az iFL TV-nek nyilatkozva az óriási nehézsúlyú úgy véli, Fury is padlót fogna, ha ugyanazokkal az ütésekkel találná el, mint Joyce-t

„Nem 100%-ban Joe szemkörnyékét céloztam meg. Az állát akartam tesztelni, de a szemére ment, így történt. Fury-nak nincs ilyen álla. Ki fogom ütni.”

Tyson Fury az Oleksandr Usyk elleni vitathatatlan mérkőzés összeomlása óta csendben van, de kapcsolatba hozták egy nyári, Joe Joyce elleni Wembley-beli mérkőzéssel. Ez mostanra minden bizonnyal megbukott, de helyette jöhet Kína és Zhang?

Fotó: Getty Images

Videók