Usyk: a Chisora elleni küzdelem nevetséges, Fury fél tőlem

Az ukrán bajnok gyáva lépésnek tartja Fury választottját.


Oleksandr Usyk mindvégig kitartott amellett, hogy Tyson Fury ellen akarja megvívni a nehézsúlyú világbajnoki egyesítő mérkőzést. Szeptemberben a WBO, WBA, IBF és IBO címvédő Usyk azt nyilatkozta, hogy 2023 első feléig pihenni szeretne, hogy felépüljön a sérüléseiből az Anthony Joshua ellen augusztusban aratott második egymást követő győzelmét követően.

Fury idén nyáron végül úgy döntött, visszatér a visszavonulásából, és kihívta Usykot egy decemberi mérkőzésre, amiből végül nem lett semmi. Fury eközben, miután a Joshuával való küzdelemről szóló tárgyalások is meghiúsultak, úgy döntött, hogy továbblép, és december 3-án a londoni Tottenham Hotspur Stadionban Derek Chisora ellen lép ringbe egy trilógia-mérkőzésen.

Fury és Chisora 2011-ben és 2014-ben is összecsapott egymással. "A cigánykirály" az első összecsapáson egyhangú pontozásos győzelmet aratott, a visszavágón pedig kiütéssel nyert. Usyk 2020-ban szintén egyhangú pontozással verte a harcedzett veterán Chisorát.

„Ebben a pillanatban csak nevetni tudok ezen. Miért csinálja ezt? ... Szerintem már megegyeztünk vele, hogy megküzdünk, most pedig menekül és azt mondja, hogy nem akarok ellene bokszolni... Tudom, hogy fél tőlem. Veszélyes ellenfél, nagydarab, egy óriás, aki okos. Tudja, mit kell tennie a ringben. Harcolni akarok vele, egyesítenünk kell az összes címet” - mondta Usyk az ESPN riporterének, Mark Kriegelnek a menedzserén és tolmácsán, Egis Klimason keresztül.

Klimas elmondta, hogy egy esetleges Usyk-Fury mérkőzésre február végén vagy március elején kerülne sor, valószínűleg Szaúd-Arábiában.

Borítókép: Oleksii Chumachenko/SOPA Images/LightRocket a Getty Images

Videók