Usman tudja, min kell javítania: fenn kell tartanom a kezeim, nehogy fejbe rúgjanak

Usman túlságosan koncentrált ahhoz, hogy ismét hibázzon Edwards ellen.


Négy év után először Kamaru Usman nem a UFC váltósúlyú bajnokaként, hanem kihívóként lép majd ketrecbe. Ennek ellenére úgy beszélt a szerdai UFC 286-os médianapon, mintha az öv még mindig az övé lenne.

Leon Edwards jogosan mondhatja magát bajnoknak a szombati trilógiai mérkőzés során a O2-ben, miután a tavaly augusztusi UFC 278-as visszavágójukon kiütötte Usmant. De vegyük figyelembe a körülményeket: Usman mindhárom bírói pontozónál előrébb állt, és zsinórban hetedik címvédése lehetett volna meg, majd jött egy „bumm” – Edwards az ötödik menet végén egy csodás fejrúgással megfordított mindent.

Bár néhányan még mindig Usmant tekinthetik bajnoknak, tekintve a vereség módját, ő nem volt hajlandó odáig elmenni - legalábbis nem teljesen.

„Ezt nem mondhatom. Nála van az öv, így a definíció szerint őt hívják bajnoknak. Ő a bajnok. De nem tudom. Ezt azt embereknek kell eldönteniük. Nem tudom, hogy az emberek hogyan tekintenek rá. De mi ketten tudjuk. Nem beszélhetek mindenki nevében, de ő a bajnok, mert nála van az öv. De szombaton le fogom venni róla. Tényleg erre koncentrálok. Úgy értem, gyönyörű rúgást mutatott be. Gyönyörű volt… Nagyszerű győzelmet aratott, de itt az ideje, hogy bemenjek és visszaszerezzem, ami az enyém” - mondta Usman az MMA Junkie-nak és más riportereknek az UFC 286 médianapon.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók