Ungvári Attila: Nincs megállás

A magyar cselgáncsozó az antalyai formáját vinné tovább.


Ungvári Attila a cselgáncsozók múlt heti, antalyai Grand Slam-viadalán mutatott formáját vinné tovább az olimpiai kvalifikációs időszak hátralévő részében.

A ceglédiek 81 kilogrammos versenyzője a harmadik helyével 500 ranglistapontot gyűjtött, és így a szabadkártyás olimpiai kvalifikáció szempontjából ismét jó pozícióba került. Ungvári az M4 Sport Sporthíradó című műsorában csütörtökön elmondta: nagyon örül a bronzérmének, bár az a szerzett pontokat illetően nem ér fel egy döntős helyezéssel.

"Most azonban nem lehet megállás, van hátra három GS-verseny, a mostani formámat kell azokra átmenteni, és csak úgy gondolni az elkövetkezendő időszakra, hogy sikerülnie kell ennek a dolognak, máskülönben nem tudom elérni" - utalt a cselgáncsozó a tokiói ötkarikás játékokon való szereplésére.

Hozzátette: a törökországi versenyen sikerült minden külső tényezőt kizárnia, nem vitte el más a figyelmét, a bronzcsatában pedig lelkileg és taktikailag is sokat segített neki testvére, a versenyből addigra már kiesett Ungvári Miklós kívülről érkező biztatása, valamint szakmai tanácsai. Jövő héten Lisszabonban Európa-bajnokságot, míg júniusban Budapesten világbajnokságot rendeznek, továbbá Grand Slam-viadalok várnak még a cselgáncsozókra. Ungvári Attila kiemelte: valószínű mindhárom hátralévő GS-versenyen elindul, bár erről még nem egyeztetett edzőjével, Bíró Tamással.

"Menet közben, valószínűleg az elért eredmények függvényében döntünk majd arról, hogy valamelyik GS-viadalt kihagyom, az Eb-n, valamint a hazai vb-n való részvételen azonban biztos" - mondta.

Borítókép: David Finch/Getty Images

Videók