Tyson Fury promótere megerősítette, hogy tárgyalásban vannak az idei Usyik-meccsről

Akár már ebben az évben ringbe léphetnek egymással szemben a felek.


Tyson Fury promótere, Bob Arum megerősítette, hogy folynak a tárgyalások egy Oleksandr Usykkal való vitathatatlan mérkőzésről Szaúd-Arábiában – annak ellenére, hogy bunyósa ennek ellenkezőjét állítja.

A múlt hónapban Fury hazugságnak evezte azokat a híreket, amelyek arról szóltak, hogy decemberben a Közel-Keleten terveznek egy nagy pénzes összecsapást Usykkal, annak ellenére, hogy az ukrán csapatának tagjai kijelentették, hogy tárgyalnak a mérkőzésről.

A Ringside Reporter-nek adott legutóbbi interjújában Arum még több optimizmust adott a rajongóknak a négy öv egyesítésével kapcsolatban, és elismerte, hogy „nagyon érdekes tárgyalásokat” folytatott a Skills Challenge-el.

„Beszéltem a Skills Challenge képviselőjével, akik ezeket a bokszeseményeket rendezik Szaúd-Arábiában. Ismerjük ezeket az embereket, dolgoztunk nekik a Jake Paul és Tommy Fury mérkőzéssel kapcsolatban, szóval tudjuk, kik ők, és nagyon érdekes beszélgetéseket folytattunk velük.”

Arra a kérdésre, hogy folynak-e tárgyalások a szaúdi képviselőkkel egy decemberi Usyk elleni mérkőzésről, Arum megerősítette, hogy ez a helyzet. Miután a tavasszal kudarcba fulladtak a páros találkozójáról szóló tárgyalások, a szurkolók talán csak óvatosan lesznek optimisták egy Fury vs. Usyk mérkőzéssel kapcsolatban, amíg nem látják őket a ringben. A szaúdi Skills Challenge Group tervei szerint Fury Usykkal, Joshua pedig Wilderrel csapna össze ugyanabban az időpontban, még ebben az évben, ami történelmi estét jelentene a sportág számára.

Usyk azonban úgy néz ki, hogy előtte a kötelező kihívó Daniel Dubois ellen lép szorítóba, Fury pedig várhatóan szintén nyáron vív majd egy meccset, esetleg Andy Ruiz Jr. ellen.

 

 


 

Borítókép: Getty Images

Videók