Tyson: "Ez csak egy játék, Ali-t nem tudtam volna legyőzni"

„Iron Mike” rendkívül tiszteli a legendát.


A minap írtunk róla, hogy a WBSS szervezői rendeztek egy eWBSS tornát nehézsúlyú legendákkal, ahol végül két igazi ikon nézett egymással szembe.

Muhammad Ali és Mike Tyson volt a két döntős, amit végül Tyson nyert egyhangú pontozással. Ezt követően a jelenlegi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua elmondta a véleményét arról, hogy ha valójában megrendezték volna ezt az összecsapást, akkor ki nyerte volna a mérkőzést.

Joshua véleménye végül teljesen ugyanaz, mint a játék végeredménye. Úgy véli, hogy Tyson könnyedén el tudta volna verni Ali-t, ha a két ökölvívó megküzdött volna egymással. A 30 éves ökölvívó azt nem fejtette ki, hogy pontozással vagy kiütéssel nyert volna Tyson.

Sport365.hu - Joshua szerint Tyson nyert volna Ali ellen

Rendszerint felmerülnek ilyen kérdések, hogy vajon ki nyerte volna ezt vagy azt a mérkőzést. Ezt sosem lehet pontosan megválaszolni, viszont sokak véleményét mindig szívesen meghallgatjuk, elolvassuk. Anthony Joshua nehézsúlyú IBO/IBF/WBO/WBA világbajnokot meg is kérdezték, hogy szerinte ki nyert volna egy Mike Tyson vs Muhammad Ali mérkőzésen. Fotó: GettyImages „Ez egy nagyon érdekes kérdés.


Ezt az egészet nem hagyta szó nélkül természetesen maga Tyson sem, aki szerint nem lett volna képes leverni Ali-t.

"Tisztában vagyok vele, hogy ez csak egy játék, amiben lehet, hogy nyernék, de egy igazi harcban nem tudtam volna győzni. Ali a legnagyobb, aki valaha volt" - reagált Tyson.

Forrás: essentiallysports.com
Borítókép: Focus on Sport via Getty Images

Videók