Tyson életét félti a ringben egy brit ökölvívó

Úgy véli, fiatal és motivált bunyósokkal nem lenne szerencsés kiállnia Tysonnak.


Dillian Whyte profi nehézsúlyú bokszoló szerint az életét kockáztatja Mike Tyson azzal, ha 53 évesen ismét szorítóba lép.

"Mi van, ha visszatér, és a ringben hal meg? Ki vállalja a felelősséget?" - nyilatkozott a Sky Sportsnak Whyte, aki a WBC szervezetnél világbajnoki kihívó pozícióban áll. Az interjúban úgy vélekedett, hogy az amerikai ex-világbajnok - aki áprilisban jelentette be, hogy újra edzésbe állt - hatalmas kockázatot vállal azzal, ha megint ringbe lép.

"Tyson egy nagy legenda és biztosan kíváncsi, hogy mire képes, de az ő korában fiatal és motivált bunyósokkal szemben nem lenne szerencsés próbára tennie magát" - fogalmazott Whyte.

A profi boksz királykategóriájának korábbi világbajnoka néhány hete újrakezdte az edzést, majd bejelentette, hogy kész bemutatómeccset vívni jótékonysági céllal.

Önjelöltek mellett nagyon is komolynak tekinthető kihívók jelentkeztek sorra egymás után, Tysonék érdeklődésére pedig körvonalazódott többek között egy lehetséges összecsapás a nehézsúly jelenlegi WBC-világbajnokával, a 31 éves brit Tyson Furyval.

Ez utóbbi eshetőségre reagált Whyte, hogy óvatosságra intse Mike Tysont. 

Sport365.hu - Anthony Joshua frappáns válasza, hogy kiállna-e Mike Tyson ellen

Tyson a valaha volt legfiatalabb nehézsúlyú világbajnok. Egy korszak nagy bajnoka, sokak kedvence, aki 53 évesen visszatért és újra edzésbe állt, hogy a ringbe léphessen. Joshua így válaszolt a kérdésre, hogy kiállna-e Tyson ellen: "Óriási megtiszteltetés lenne, de nem vállalnám. Ha harcolnék Tyson ellen és megverném őt, azt hiszem én lennék a földön az egyetlen aki ettől boldog lenne.

 

Borítókép: Frank Micelotta/Getty Images

Videók